Україна

Кравчук: Порошенко зобов'язаний заявити про підтримку Кабміну

13 February 2016, 15:25

Президент України Петро Порошенко повинен заявити про підтримку уряду, щоб стабілізувати ситуацію в країні та захистити державу.

Про це в ефірі ток-шоу "Шустер Live" заявив перший президент України Леонід Кравчук.

"Я думаю, що для президента сьогодні найважливіше завдання - відкинути ту філософію, що потрібно відправити уряд у відставку. Потрібно, щоб президент встав і сказав, що він незадоволений цим урядом, але не бачить сьогодні іншого шляху, крім підтримки уряду в його роботі. Тоді це буде президент, який став на захист ситуації і на захист української держави. Іншого шляху немає", - сказав Кравчук.

"Якщо почати ще й між собою змагатися, який уряд, як його обрати, хто буде нести відповідальність, а хто ні, тоді в одне ціле ми Україну не зберемо. Не можна так жартувати сьогодні в політиці, коли Україна втягнута у війну, переживає кризу і витає соціальне напруження в повітрі. Ми можемо передбачити, як будуть голосувати люди, доведені до відчаю? Не можемо. Тому потрібно об'єднатися і працювати разом", - зазначив Кравчук.

Перший президент також заявив, що в разі висловлення Верховною Радою недовіри Кабінету Міністрів буде нелегко сформувати новий уряд, і немає готовності формувати технічний уряд.

"Чи можемо ми створити, за нинішньою Конституцією і законами, технічний уряд, коли воно на основі парламентсько-президентської держави формується на базі коаліції?" - сказав Кравчук.

Лівий беріг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі