Місто

Власнику МАФу біля Центрального стадіону у Житомирі дали тиждень на демонтаж, але він переконаний – торгує законно

15 February 2016, 15:53

Працівники КП «Інспекція з благоустрою», представники влади Житомира та місцеві активісти вранці 15 лютого зібралися на Старому бульварі, 15, де мав відбутися демонтаж незаконно встановленого МАФу.

Приватний підприємець Роман Кучер, який також є головою громадської організації «Молода влада», попередив присутніх, що вважає демонтаж незаконним і може підтвердити це документально.

«У мене є заява, написала 10.03.2011 року по постанові Кабінету Міністрів, на яку я не отримав ніякої відповіді. В постанові чітко прописано, якщо протягом місяця людина не отримала ні заперечення, ні пропозицій, автоматично вона має право на розміщення об'єкту. Чому з 2011 року міська рада займалася теж бездіяльністю? В постанові не прописано, що повинен одразу отримати договір оренди. У 2013 році у нас були суди. Міськвиконком мене намагався звідси зняти. Суди міськвиконкомом і земельною інспекцією програні», – сказав Роман Кучер.

Представники міської ради наполягали: МАФ не має законних підстав знаходить у цьому місці біля входу на центральний стадіон.

«13.07.2013 року Кучеру Роману Валерійовичу був наданий дозвіл на розміщення автотрейлера з літнім майданчиком на Старому Бульварі, 15. Потім на вимогу прокуратури виконкомом було прийняте рішення по обмеження розміщення об'єктів дрібнороздрібної мережі, було прийняте рішення про заборону розміщення об'єктів і перенесення всіх цих об'єктів, які стоять на території парку, Старого Бульвару. Кучеру в 2010 році було запропоновано перенести свій об'єкт за згодою парку на територію внизу неподалік кафе «Клякса». Термін дії рішення 2010 року був один рік. За цей рік Кучер нічого не переніс і нічого не зробив. На даний момент об'єкт самовільний і діє рішення про заборону розміщення об'єктів на Старому бульварі», – зауважила начальник відділу дизайну міського середовища управління містобудування Житомирської міської ради Олена Чемерис.

Секретар міської ради Наталія Чиж звернулася до власника із проханням продемонструвати дозвільні документи на встановлення трьох наметів, у яких здійснюється торгівля, але Роман Кучер повідомив, що звернувся до суду, аби довести законність своїх дій. Також підприємець розповів, що користується цією ділянкою 14 років, неодноразово звертався до міської ради з наміром збудувати тут дитяче кафе і за власний кошт провести реставрацію арки, втім дозволу на це так і не отримав.

«Коли ви отримаєте всі дозвільні документи, тоді ви будете це робити. Тому що закон для всіх єдиний. І це однозначно», – сказала Наталія Чиж.

Аби проводити демонтаж намету, на Старий бульвар прибула необхідна техніка. Директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвінський вкотре запропонував підприємцю самотужки провести демонтаж МАФу, в іншому це зроблять комунальники. Роман Кучер відповів, що проведе демонтаж до вересня. Тоді йому вручили припис і повідомили, що на проведення демонтажу у нього є тиждень.

«Ми їм дали ще один припис, що через 7 днів вони повинні демонтувати ці споруди. Підприємець підписав, пішов на ці умови. Ми пішли на компроміс, що коли буде прийнята схема плану всього міста, йому нададуть місце альтернативне. Якщо він не демонтує за тиждень, ми його все демонтуємо», – сказав Юрій Юзвінський.

«Мені треба обдумати, бо голова гаряча, я не хочу робити висновків. Я думаю, що я добу подумаю, мабуть буду погоджуватися, але й буду вимагати своє. Тому що у мене було багато такого досвіду, коли люди знімали свої об'єкти, а після цього ці об'єкти більше не ставили, але ставили зовсім інші люди. Тут можливо поставити гарний, цивілізований європейський об'єкт. І я хочу бути тією людиною, хоч би на правах того, що я тут вже довгий час працюю. Мені була гарантія, що я збережу це робоче місце, якщо не за цією адресою, то за іншою адресою. Мене це влаштовує», – зазначив Роман Кучер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі