Суспільство

У Житомирі збільшилась кількість хворих на грип та ГРВІ, а в області від пневмонії померла ще одна людина

17 February 2016, 12:05

За останню добу в Новоград-Волинському районі Житомирської області померла одна людина від пневмонії, збудник якої визначать результати лабораторних досліджень. У Житомирі, порівняно з минулою добою, відмічається ріст захворюваності, а в області кількість хворих на ГРВІ та грип зменшується.

Про це Житомир.info розповів начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський.

«По області було 11 людей, які померли від вірусних інфекцій, тепер вже 12. Від пневмонії померла людина з Новоград-Волинського району», – зазначив Сергій Березовський.

За даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації за останню добу в області кількість хворих зменшилась.

«На ГРВІ та грип захворіло 1396 осіб, із них дітей – 775, дорослих – 621, вагітних жінок – 2. Показник захворюваності становить 63,1 на 10 тисяч населення, що на 34,8% нижче епідемічного порогу. На шостому тижні спостереження (з 08.02.2016 до 14.02.2016) захворюваність на грип та ГРВІ в цілому по області знизилась на 26,2%, хоча перевищення епідпорогу зафіксовано у 5 районах області: Андрушівському, Любарському, Новоград-Волинському, Попільнянському та Червоноармійському», – повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

У прес-службі Житомирської міської ради повідомили, що в місті відмічається ріст захворюваності.

«За останню добу у Житомирі зареєстровано 374 випадки грипу та ГРВІ, в тому числі 222 - серед дитячого населення. За добу госпіталізовано 18 осіб, з них 14 – діти віком до 17 років. Всього з початку епідсезону у місті зареєстровано 14987 випадків захворювань на грип та ГРВІ. Порівняно з минулою добою відмічається ріст захворюваності на 38,8%», – повідомили в прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого у Житомирській області від пневмонії померла ще одна людина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі