Місто

У Житомирі будуть вшановувати Небесну сотню мітингом, молитвою та запаленням лампадок

17 February 2016, 12:48

З 18 по 20 лютого у Житомирській області вшановуватимуть Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності. Усі заходи у цьому році проходитимуть під загальним гаслом «Небесна Сотня. На сторожі Гідності».

Про це повідомляє сайт Житомирської облдержадміністрації та публікує програму відзначення Дня Героїв Небесної сотні.

18 лютого 2016 року (четвер):

11.00 год. – відкриття меморіальної дошки Якову Зайку на фасаді Житомирської загальноосвітньої школи №8 (майдан Згоди, 5).

20 лютого 2016 року (субота):

17.00 год. – показ документального фільму «Дебальцеве» у кінотеатрі «Україна». Вхід вільний.

17.45 год. – збір громадськості на майдані ім. С. П. Корольова.

18.00 год. – мітинг-вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні: спільне виконання Гімну України, спільна молитва, запалення лампадок та свічок у пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

«Під час проведення мітингів державні прапори на установах будуть приспущені. Нагадуємо, що 18-20 лютого у зв’язку із проведенням меморіальних заходів рекомендовано обмежити розважально-концертні заходи та спортивні змагання», - йдеться у повідомленні на сайті ОДА.

Нагадаємо, минулого року 20 лютого в сесійній залі проводили зустріч громадськості з керівниками області та начальниками силових структур, а ввечері був мітинг-реквієм та смолоскипна хода.

Як повідомляв Житомир.info, деякі заклади та організатори концертів у Житомирі не планують переносити або відміняти заплановані на 18-20 лютого розважальні заходи.

У Житомирі є вулиця Небесної сотні (колишня Московська) і кілька місць, де городяни можуть вшанувати пам'ять загиблих на Майдані.

Меморіальна дошка з фотографіями Героїв на майдані Корольова

Меморіальна дошка на стіні Михайлівського собору

Банер на постаменті колишнього пам’ятника Леніну з фотокартками чотирьох Героїв Небесної Сотні з Житомирської області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі