Україна

Захист Савченко очікує вироку в березні

18 February 2016, 10:50

Захист українки Надії Савченко, незаконно утримуваної в Росії, очікує, що російський суд оголосить їй вирок у першій половині березня.

Про це розповів адвокат Ілля Новіков в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми вважаємо, що це буде десь 10 березня. Може трохи пізніше, але навряд чи раніше", - сказав він.

На 2 березня призначено дебати захисту і звинувачення.

Новіков зазначив, що суд і прокурори втручаються в питання, які не в їхній компетенції.

Адвокат розповів про допит звинуваченням одного з сепаратистів із Донбасу 17 лютого.

"Це бойовик із позивним "Бекас", такий собі Ословський, і минулого разу, коли ми його допитували, він нам нічого не казав про радіощоглу, на яку Савченко нібито піднімалася, щоб із неї спостерігати за постом ДАІ, де загинули журналісти. Зараз він каже, що так, він бачив щоглу, його загиблий товариш із позивним "Шатун" на неї начебто залазив і з цієї щогли він буцімто бачив пост ДАІ", - розповів Новіков.

"Коли ми допитували його в жовтні, він нічого такого не казав, хоча обвинувачення вже тоді розуміло, що питання щогли порушать. Ми впевнені, що його просто попросили приїхати знову до суду і додати нові фантазії до цієї справи", - сказав він.

"Всім зрозуміло, що ця людина бреше, і що суд, який погодився це слухати, і що прокурори, які його викликали, мають вже зараз таку купу ганьби і таку купу лайна на свої вже не дуже молоді голови, що навіть мені за них соромно", - додав адвокат.

На запитання, чи варто сподіватися на справедливий вирок, Новіков відповів: "Треба боротися, тиснути на всіх політиків, які у свою чергу можуть натискати на Путіна й на керівництво Росії, щоб Савченко й інших українських заручників негайно звільнили".

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі