Влада

Житомирська облрада вирішила заснувати медичну премію ім. Гербачевського, хоча ОДА її вручає ще з 1996 року

29 February 2016, 16:16

Житомирська обласна рада вирішила заснувати медичну премію ім. Гербачевського, хоча обласна адміністрація її вручає ще з 1996 року.

Проект рішення «Про заснування обласної щорічної медичної премії імені О.Ф. Гербачевського» опублікований на сайті Житомирської облради 29 лютого.

«Відповідно до ст. 43, ст. 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», для вшанування пам’яті заслуженого лікаря України, видатного хірурга, колишнього головного лікаря Житомирської обласної лікарні, за його вагомий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я області, з метою відзначення працівників за їх особистий внесок у розвиток медицини як галузі, вдосконалення надання медичної допомоги населенню, зміцнення матеріально-технічної бази установ охорони здоров’я, впровадження новітніх методів діагностики та лікування, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах ветеранів від, з питань бюджету і комунальної власності від, обласна рада вирішила: Заснувати обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського. Затвердити Положення про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського», – йдеться у проекті рішення.

У відділі кадрів управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Житомир.info пояснили, що премія існує ще з 1996 року, проте критерії були не чітко визначені.

«Виплачувалася ця премія ще з 1996 року. Це та сама премія, тільки ми її обновили, бо вона була застаріла, розпорядження було, не було критеріїв чітко визначених. А зараз чітко визначені положенням критерії і хто має право, і які там номінанти. Якщо ви зайдете в наше обласне управління, так там чітко вивішені прізвища людей, які були лауреатами цієї премії. Це спільно з обласної адміністрацією. Раніше також на конкурсній основі проходила, але раніше тільки облдержадміністрація була, тому що було їхнє розпорядження. Зараз власником майна являється обласна рада і кошти на сесії обласної ради виділяються», – розповіла завідувач сектором кадрів управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Людмила Білошицька.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Машковського від 01.07.2015 р. лауреатами премії імені О. Ф. Гербачевського стали 5 медичних працівників.

Розпорядження голови облдержадміністрації «Про премію імені О.Ф.Гербачевського» було підписано 8 квітня 1996 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі