Місто

Після операції в Ізраїлі снайпер житомирської 95-ї бригади Валентин Ковальський мріє повернутися на службу

1 March 2016, 11:17

«Дякую, значно краще», - так на запитання про самопочуття снайпер 95-ї бригади Валентин Ковальський відповідає зараз, а рік тому після серйозного поранення в живіт і перенесених операцій в українських шпиталях він потерпав від болю і стрімко втрачав вагу.

«Потихеньку набираю свої кілограми, проходжу реабілітацію і сподіваюся, що з такими темпами скоро зумію повернутися в армію, служити далі. Думаю, всі бачили самі, в якому стані я був після наших госпіталів, і в якому стані я в даний момент після ізраїльської медицини. Велике спасибі фонду Кузьміних за те, що вони зробили. В основному фонд Кузьміних і забезпечив повністю лікування» - каже Валентин Ковальський.

Два місяці лікування в ізраїльській клініці обійшлося у 125 тис доларів. Сергій Кузьміних, який тоді займався збором коштів, зізнається, ця сума тоді видавалася захмарною.

«Звичайно був страх, я взагалі переживав, хвилювався, а раптом не вийде, раптом не зберемо, цих «раптом» було дуже багато. Ну і ось Валентин стоїть. Правда, не 100 кілограм ще, але все попереду», - говорить Сергій Кузьміних.

Про відмінність української та ізраїльської медицини Валентин говорить з власного досвіду, і закликає людей підтримувати бійців, які потребують грошей на реабілітацію.

«Наша медицина то безкоштовна, але у неї немає таких можливостей, які є можливості за кордоном», - говорить Валентин.

Здоров’ям Валентина Ковальського БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних» обіцяє опікуватися і надалі, а зараз готуються відправляти бійців з ортопедичними травмами на реабілітацію в Чехію.

«Там будуть відбуватися заняття – близько трьох процедур в день протягом місяця. Проживання, харчування – все повністю включається в цю вартість», - розповідає Сергій Кузьміних.

Чеський центр зробив велику знижку, місяць реабілітації обійдеться у 130 тисяч гривень. Поїздку одного бійця фонд уже оплатив, і зараз продовжують збір коштів. Перших пацієнтів планують відправити вже наприкінці березня, і сподіваються, що зможуть зібрати достатньо грошей, щоб пролікувати усіх бійців, які потребуватимуть такої допомоги.

Реквізити

Карта “Приват банку”: 4149 4378 5213 0671 – Сергій Кузьміних

Телефон: 063 211-52-60 – БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі