Політика

Боротьба за землі, віддані львівським студентам у Житомирській області, продовжується, – Павло Дзюблик

2 March 2016, 13:06

Близько 2 місяців триває боротьба мешканців села Рижани Володарсько-Волинського району за свої землі. Мова йде про 80 гектарів, які були віддані у власність львівським студентам, підписом вже колишнього керівника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Віталієм Ясаном. Така «щедрість» викликала неабиякий резонанс серед жителів села. Тому, заручившись підтримкою народного депутата України Павла Дзюблика, вони прийшли на розмову до новопризначеного в. о. керівника Держгеокадастру Оксани Присажнюк, щоб розповісти про свою проблему та знайти шляхи її вирішення.

Лідія Вербило, Рижинська сільська голова: «З 12 січня, так як прийшов лист і ми вже побачили, що 11 студентам, по нашій сільській раді, але за межами населеного пункту Рижини, було виділено 11 студентам 22 г землі. Звичайно, що до нас лист прийшов з великим запізненням. Тому, коли ми глянули на карту в Інтернеті, ми побачили вже ці землі і те, що вони уже роздані. Хоча нам, жителям, тільки прийшло повідомлення про це. Тобто нас, ніхто питати не хотів і не збирався. Коли ми через 2 дні подивились на цю карту, то побачили, що уже не 22 г, а 80 г віддано».

Головне ж у цій ситуаціє те, що жителі зовсім не проти того, щоб їх землі використовувались для ведення с/г, адже це нові робочі місця та гроші для поповнення бюджету села. Та вони підозрюють, що навряд землі потрібні саме для таких цілей. Адже вже не перший рік ходить інформація про те, що ця територія багата на корисні копалини.

Лідія Вербило, Рижинська сільська голова: «Справа у тому, що у нас 1500 земель вільних. Ми маємо право дати їм там, де ми хочемо, тобто там, де можна використовувати землі під с/г. Але там друга справа. У 2008 році, «Сіріус» був, склав усі плани під розробку титанових родовищ».

Тож стає зрозуміло, що боротьба за ці землі буде досить важкою та єдиний, хто за словами Оксани Присажнюк, у змозі розв’язати конфлікт – це суд. У свою чергу, Павло Дзюблик, який бере активну участь у вирішенні цього питання, пообіцяв не покидати жителів напризволяще з проблемою, заручниками якої, вони стали завдяки незаконним діям.

Павло Дзюблик, народний депутат: «Разом з Вадимом Кривенком відправили депутатські запити до прокуратури, СБУ та поліції. Тепер, потрібно законним чином відмінити ті накази, які були видані так би мовити «в законний спосіб». Я разом з активістами, сходив до в. о директора Держгеокадастру. Сьогодні ж, надам людям юриста, який складе відповідні документи та звернеться до суду, де й буде захищати їх права. Тобто, я на стороні громади, у будь-якому випадку».

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі