Події

У Київській області на хабарі затримали колишнього головного архітектора Житомира

4 March 2016, 15:39

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарництві начальника одного з відділів Васильківської райдержадміністрації та директора комунального підприємства міськради.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Чиновники вимагали дев’яносто одну тисячу євро від підприємця за погодження проекту землеустрою для зміни цільового призначення ділянки площею 2,4 гектара з сільськогосподарської на промислову. Співробітники спецслужби затримали посадовців в одному з ресторанів Київщини після отримання ними частини хабара у розмірі 34,5 тисячі євро», – йдеться у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення чиновникам про підозру.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів вимагання коштів посадовцями.

У відділі кадрів Васильківської райдержадміністрації Житомир.info розповіли про те, що Тарас Борис працює у них головним спеціалістом у відділі архітектури з 2014 року.

«Він з 10 вересня 2014 року головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування. Він виконує обов’язки начальника відділу, а по штатному розпису він на посаді головного спеціаліста», – повідомили Житомир.info у відділі кадрів Васильківської РДА.

На запитання, чи це дійсно Тараса Бориса СБУ затримала на хабарі, у відділі кадрів ствердно відповіли: «Да».

Нагадаємо, у листопаді 2012 року Тарас Борис звільнився з посади головного архітектора Житомира, аби працювати над проектами.

Як повідомляв Житомир.info, Тарас Борис був призначений на посаду головного архітектора Житомира 17 лютого 2011 року розпорядженням мера Володимира Дебоя.

У липні 2012 року з'явилася інформація, що мер шукає заміну головному архітектору міста і одним з претендентів на цю посаду є Олег Чудовський.

3 жовтня земельна комісія розглядала заяву підприємця про те, що перший заступник мера Житомира Галина Семенець вилучила печатку у начальника управління архітектури та містобудування Житомирської міськради Тараса Бориса.

Скрін з сайту Васильківської РДА

Фото прес-центру СБ України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі