Події

У Житомирській області викрили розкрадачів газу та провели обшуки: вилучили документацію, зброю і боєприпаси

10 March 2016, 18:03

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили і заблокували механізм незаконного відбору стисненого природного газу із державної мережі магістральних газопроводів.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«До протиправної оборудки було залучено восьмеро осіб: посадовці газонаповнювальної компресорної станції та оператори газорозподільної станції. Шляхом незаконного втручання в технологічне обладнання та програмне забезпечення вузлів обліку газу зловмисники створювали «резерв» стисненого природного газу, який потім реалізовували через своїх спільників. За попередньою інформацією, тільки за один тиждень вони привласнили та реалізували більше ніж 25 тисяч кубічних метрів газу вартістю 430 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели 12 одночасних обшуків за місцями роботи і проживання зловмисників. Вилучено електронні носії інформації, службову документацію, знято контрольні показники роботи станцій тощо.

«У помешканні одного із зловмисників співробітники Управління СБ України в Житомирській області також вилучили 12 одиниць вогнепальної зброї, більше 30 зразків і заготовок холодної зброї, понад 250 набоїв калібру 7,62 мм, інші боєприпаси та піротехнічні засоби. Вирішується питання про накладення арешту на рухоме та нерухоме майно, що належить підозрюваним (квартири, будинки, автомобілі, земельні ділянки тощо). Рішенням суду вже накладено арешт та заборону на будь-яке відчуження майна одного із фігурантів справи вартістю 5,6 млн грн», - повідомляють в обласному управлінні СБУ.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Збитки, завдані державі, встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області інформувала, що 25 лютого слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками УСБУ та прокуратури у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів на підприємстві з постачання газу було проведено більше десятка обшуків з метою документування протиправної діяльності. Фото були анологічні.

 

Фото прес-групи управління СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі