Події

Прокуратура не погоджується з рішенням апеляційного суду, який дозволив забудову в районі житомирського гідропарку

11 March 2016, 11:42

Прокуратура Житомирської області, з метою повернення державному підприємству земель лісогосподарського призначення у районі гідропарку  внесла до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Також одночасно прокуратурою заявлено клопотання про зупинення виконання зазначених рішень. Йдеться про факти порушення земельного законодавства, які викликали значний резонанс та обурення громадськості, а саме, незаконне виділення приватним особам ділянок та забудова на території земель лісового фонду в межах Гідропарку та  Житомирводоканалу. Установлено, що на підставі розпоряджень голови Житомирської райдержадміністрації, у листопаді 2010 та лютому 2011 роках, у порушення вимог Лісового та Земельного кодексів України, 78 громадянам незаконно передано у приватну власність земельні ділянки загальною площею 10,2577 га для ведення садівництва. Хоча зазначені землі лісогосподарського призначення перебували у постійному користуванні ДП «Житомирський військовий лісгосп».  Після одержання державних актів на землю власники розпочали спорудження житлових будинків. З метою усунення виявлених порушень, прокуратура звернулася до суду.

Однак, рішенням Житомирського районного суду, залишеним у силі ухвалою апеляційного суду області, у задоволенні позовних вимог відмовлено, заходи забезпечення позову – заборону на будівництво та відчуження житла скасовано, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2015 року громадські активісти переконували, що в житомирському гідропарку йде незаконне будівництво. Працівники обласної прокуратури подали позов до суду про повернення цих земель у розпорядження лісових господарств. 18 лютого суд дозволив забудову в районі житомирського водоканалу та гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі