Місто

Перевірте себе: чи знаєте ви нові назви вулиць Житомира? Тест

18 March 2016, 09:38

19 лютого мер Житомира на виконання закону про декомунізацію підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць і провулків обласного центру.

За місяць нові назви вже з’явилися на картах Google, але деякі служби таксі і досі почувши назву перейменованої вулиці питають «В якому місті ви знаходитесь?».

Суперечки щодо нових назв і досі не вщухають, на черговій сесії міської ради 16 березня питання знову обговорювали: Максим Сліпченко пропонував назвати кілька вулиць на честь сучасних героїв, ветерани закликали не перейменовувати вулиці, названі на честь командирів Радянської армії та партизанських загонів, Тетяна Онопрієнко від імені своїх виборців пропонувала залишити вулиці Маликова її назву.

За ініціативою депутата Ірини Ярмоленко був підготлений проект рішення щодо зміни назви провулку Святого Зигмунта Фелінського на «провулок Мирний», але колеги почали доповнювати проект своїми пропозиціями і в результаті на сесії вирішили не квапитися з перейменування перейменованих вулиць і звернутися за роз’ясненням до Інституту національної пам’яті.

Житомир.info підготував невеличкий тест, який допоможе перевірити чи знають житомиряни нові назви вулиць.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі