Політика

Левко Лук’яненко у Житомирі: Я ще не бачу в Україні волі війною захистити свій рідний край

23 March 2016, 19:23

Автор Акту про незалежність України, дисидент, відомий громадський та політичний діяч Левко Лук’яненко 23 березня приїхав до Житомира. З місцевими журналістами Герой України говорив про шлях держави до незалежності та про її сучасність, зокрема про війну на Сході.

«В нас немає авіації, в нас немає військово-морського флоту, тому справжню війну ми не готові вести. Але це нас не ослаблює, тому що на нашому боці сотня держав, тому якби України виявляла більшу принциповість і послідовність у бажанні захистити зброєю Україну, то можливо дістала б і авіацію, дістала б і зенітну артилерію, і флот би дістала. Тобто, я ще не бачу тієї волі війною захистити свій рідний край», - каже Левко Лук’яненко.

На думку Левка Лук’яненка Україна спроможна багато років утримувати гібридну війну на Сході, а по її закінченню має одразу починати очищення владних органів.

«Ми, як бачимо, той рівень війни, яка зараз є, то українська нація спроможна його продовжувати хоч сто років. Бо є достатньо добровольців, вони йдуть служити. Слава Богу, українці люблять і вміють воювати. Отже, Україна зможе забезпечити той об’єм війни, який є, хоч на двадцять років. Якщо війна закінчиться завтра, то треба починати активізувати боротьбу проти олігархів і хабарників, бо зараз люди в якійсь мірі стримуються від гострих акцій, бо знають, що на сході війна і якщо тут почати серйозну політичну боротьбу, то це буде допомога Москві», - розповідає Левко Лук’яненко.

Говорили і про українську військову Надію Савченко, яку засудили до 22 років колонії у Російській Федерації. Левко Лук’яненко вважає, що обмінювати її на російських військових не можна.

«В принципі, обмін людини, яку засудили за ніщо на людей, які зробили злочин проти України – це абсолютна несправедливість. Бо треба міняти вояків на вояків. А вона не вбила на російській території. Вона стріляла в обороні України, вони виконувала патріотичний обов’язок. А її, ніби громадянку Росії, судять. Абсурд», - вважає Лук’яненко.

Після зустрічі з журналістами Левко Лук’яненко рушив до міської ради, щоб поспілкуватися з містянами.

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі