Влада

Для голови Житомирської облради можуть купити автомобіль не дорожче 300 тис.грн і меблі за 30 тис.грн

25 March 2016, 12:28

Житомирська облрада збирається затвердити граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів органами місцевого самоврядування, комунальними установами, організаціями, які утримуються за рахунок обласного бюджету.

Відповідний проект рішення сесії 23 березня опублікований на сайті обласної ради.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.16 № 102 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 року № 332», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності від                        , обласна рада вирішила затвердити граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп'ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів органами місцевого самоврядування, комунальними установами та організаціями, які утримуються за рахунок обласного бюджету (додаються). Рекомендувати органам державної казначейської служби у Житомирській області під час оплати рахунків на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп'ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів дотримуватися граничних сум витрат, затверджених цим рішенням», - йдеться у проекті рішення.

Крім того, пропонується установити, що бюджетні установи, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, здійснюють витрати на придбання легкових автомобілів (крім легкових автомобілів спеціального призначення), придбання і утримання мобільних телефонів  за наявності бюджетних асигнувань на зазначені цілі у їх кошторисах та відсутності простроченої кредиторської заборгованості на останню звітну дату як за загальним, так і за спеціальним фондами бюджету. Комунальні установи та організації, які утримуються за рахунок обласного бюджету, укладають договори оренди легкових автомобілів, вартість яких не перевищує граничних сум витрат, затверджених цим рішенням.

У додатку до проекту рішення зазначається, що автомобіль для голови обласної ради можна придбати не дорожче ніж за 300 тис.грн, для заступників голови та керівників комунальних установ і організацій – до 60 тис.грн. Гранична вартість меблів для службового кабінету голови облради встановлюється на рівні 30 тис.грн, для заступників голови – 25 тис.грн.

«У зв'язку із зростанням цін на обладнання та устаткування, необхідне для облаштування робочих місць працівників бюджетних установ та організацій, підвищено граничний розмір витрат для закупівлі відповідних товарів. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 р. № 332», дія якої поширюється на органи, установи та організації, які утримуються за рахунок державного бюджету. Водночас органам місцевого самоврядування рекомендовано затвердити граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, комп'ютерів, іншого обладнання установами та організаціями, які утримуються за рахунок місцевих бюджетів», - йдеться у поясненні до постанови КМУ від 4 лютого 2016 року, на яку посилаються в проекті рішення.

Проект рішення планують розглянути на черговій сесії обласної ради 31 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі