Влада

Житомирська влада через систему Prozorro вже закупила товарів та послуг на 1,5 млн грн

29 March 2016, 13:52

Проводити державні закупівлі повномасштабно через електронну систему Prozorro у Житомирській міській раді обіцяють вже з 1 серпня 2016 року. Директор департаменту економіки міськради переконаний: закупівлі через систему Prozorro дозволять повернути довіру суспільства та підприємців.

«У бізнеса виникла вже певна пересторога, якщо ти працюєш з бюджетними коштами, то там обов’язково є корупційна складова. І тому, цей рівень і поріг недовіри залишається достатньо високим. І система Prozorro – це той інструмент, який допоможе збільшити довіру в суспільстві, збільшити довіру бізнесу до влади, влади до бізнесу, взаємну довіру», - розповідає Микола Костриця.

Директор департаменту економіки зазначив, що Житомир вже частково приєднався до системи електронних закупівель. Поки що у добровільному режимі.

«На сьогоднішній день в системі Prozorro виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами та установами зареєстровано близько 65 замовників, це ті, хто замовляють товари та послуги і розпочались вже перші кроки, перші закупівлі через систему Prozorro. Зокрема за декілька тижнів вже зареєстровано закупівель товарів та послуг на суму близько півтора мільйона гривень. При цьому 20 процесів закупівель чекають на подання пропозицій ще десь на півмільйона гривень і частина вже є укладених договорів», - каже директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

У міській раді закликають підприємців Житомира до співпраці та участі у торгах на базі системи електронних закупівель Prozorro.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі