Політика

На конференцію, організовану «Українським вибором», прийшли активісти житомирського «Правого Сектору»

5 April 2016, 19:07

Створити на Житомирщині гуманітарну групу для пошуку і ідентифікації загиблих у зоні АТО та сприяти звільненню полонених – з такою ініціативою 5 квітня до Житомира приїхало керівництво Руху «Український вибір».

«Керівник Всеукраїнського руху «Український вибір» Віктор Медведчук, він же спецпредставник у тристоронній контактній групі у Мінських переговорах. І саме Віктор Володимирович виступив ініціатором створити у всіх областях гуманітарні групи з пошуку людей, які зникли, які знаходяться у полоні чи які зникли безвісти», – розповів керівник напрямку організаційного будівництва руху «Український вибір» Андрій Павленко.

Разом з бійцями, які брали участь у антитерористичній операції, та військовими, що були у полоні, організатори конференції саме обговорювали шляхи подальшої роботи, коли до приміщення зайшли люди з плакатами.

«Це просто теревені. Тим більше, під патронатом Медведчука, наскільки мені відомо, кума Путіна. Якщо він кум Путіна, то чому йдуть розмови про проблеми зі звільненням полонених, якщо він може просто зателефонувати», – вважає активіст «Правого Сектору» Андрій Сельцов.

«Я вам відповім щодо Медведчука: так, Медведчук може вирішувати всі питання, мається на увазі, переговорні питання. І з президентом України, і з президентом Росії, але рішення приймає не він», – пояснив керіник територіальної ради Руху «Український вибір» у Житомирській області Сергій Муляр.

«На рахунок полонених. Я знаю про полон, бо і сам там був. І я знаю, коли по дзвінку Медведчука хлопців не відпускали. Коли їх везуть в бусі на обмін, іде дзвінок від Медведчука і сепаратисти це казали прямим текстом», – розповів керівник штабу Житомирського обласного осередку НВР «Правого сектору» Вадим Левковський.

Після словесної перепалки організатори конференції порозумілися з молодиками і попросили їх прибрати плакати.

«Медведчук буде, ще хтось буде. Я хочу жити у нормальній країні. І мій син пройшов АТО, і в моїх друзів діти теж пройшли АТО, ми не для цього, мені не потрібна ніяка політика. Я б зараз повісив партію ветеранів Афганістану. Я її очолюю, але наша організація поза політики. Приберіть плакати», – закликав співорганізатор конференції, член Партії ветеранів Афганістану Віктор Нарижних.

Плакати активісти прибрали і вийшли з приміщення. Після перерви конференція продовжилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі