Тема дня

Організатор «Рекорду Доброти» в програмі «Тема дня» на Житомир.info: За зібрані кошти вдасться оздоровити більше 20 дітей

15 April 2016, 16:04

14 квітня Житомир встановив «Рекорд Доброти» і став найблагодійнішим містом України. Головний організатор акції Богдан Купчинський в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info розповів, скільки готувались до встановлення рекорду, скільки грошей зібрали та скільки житомирян взяли участь в акції.

Вчора ввечері представник книги рекордів України офіційно зафіксував встановлення «Рекорду Доброти». Скажіть, скільки людей пожертвували гроші на благодійність і найголовніше питання, яке цікавить усіх наших глядачів, скільки ж грошей вдалось зібрати за вчорашній день?

Представник Книги рекордів України зафіксував кількість учасників акції – 27 465 чоловік. А сума пожертв склала 228 131 гривня і 40 копійок. Тобто, ми бачимо тенденцію – те що ми запланували, нажаль, не відбулось. Але, це – перший крок. І все-таки рекорд встановлювався від 10 тисяч осіб. Ми, звичайно, чекали, що Житомир встане зі своїх м’яких ліжок і прийде на майдан. Більша частина з запланованого прийшли, і це дуже приємно. Звичайно, не є така величезна сума коштів, але, якщо подивитись з іншого боку: ми моніторили по всій Україні благодійні акції, які відбувались в подвір’ях, парках або ще десь. Більше 80 000 грн ніхто не збирав. Ми ж за 6 годин зібрали 228 тисяч гривень. Це колосальна сума. Звичайно, для видужання дітей її не вистачить. Ми зможемо прореабілітувати трьох дітей. І близько 20 дітей ми зможемо оздоровити в Карпатах. Я думаю, що це – величезний результат.

Вчора в коментарях деякі люди висловлювали обурення щодо того, що Соборний майдан був перекритий. Інші не розуміли навіщо жертвувати гроші на благодійність, бо за їх переконанням держава повинна покривати витрати на лікування. Як ви до цього ставитесь?

Як сказати, у Франції є день, коли всі відмовляються від транспорту і ходять пішки. Моя мрія – щоб Житомир ще й в цьому зробив рекорд, коли жоден транспорт не ходить. Так, ми втратимо в бюджеті гроші, або ще щось. Ми зробили реальну, добру справу. Ми сьогодні візьмемо і близько 30 дітей оздоровимо. Хіба це погано? Навіть, якщо перекрили дорогу, є й інші шляхи, щоб добиратись додому. А чому би, йдучи додому, не завітати на майдан? Знову ж таки, хіба в перший раз перекривають майдан Соборний? Обов’язково потрібно говорити погані речі на «Рекорд Доброти»? Це імідж міста. Ми сьогодні піднімаємо імідж міста. Не імідж організації «Все робимо самі» або «Разом до життя». Ми показали людям, що є правдива благодійність. А те, що зробили таку велику публічну акцію, це є позитивний вид діяльності і публічний вид діяльності. Говорять: «Добро потрібно робити тихо». Чекайте, ми сьогодні працюємо з ресурсами людей. Як ми можемо тихо робити добро? Якщо ми будемо робити його тихо, то ніхто не дізнається, що те добро є. Ми маємо його робити публічно.

Розкажіть, скільком дітям і які суми будуть перераховані?

Зараз у нас є троє дітей, які потребують (я зараз говорю тальки за свою організацію, бо ми будемо займатись саме проплатою на реабілітацію дітей і на оздоровлення), у нас є тьроє дітей, які потребують реабілітації. Це путівки до 30 тисяч. Але ми зараз будемо вести переговори з батьками, що ми оплатимо лише лікування. Лікування – це 12 тисяч для кожної дитини. Все інше – це проживання і харчування. Можна зняти квартиру біля центру реабілітації і заплатити 2 тисячі за проживання, а не 18. І це зекономить ті людські кошти, які були зібрані. І ми маємо на меті все-таки реабілітувати цих трьох дітей. І близько двадцяти дітей разом з опікунами, це в цілому сорок чоловік, оздоровити в таборі «Дитяче селище» у селищі Яблуниця, Закарпатської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі