ДОПОМОГА

У Житомирській області волонтери збирають гроші на лікування військового, який підірвався на міні

22 April 2016, 15:54

Своє поранення контрактник 30-ї бригади Олег Федорчук отримав на Донеччині. 19 лютого 2015 року він доправляв воду та радіостанції бійцям, які воювали на першій лінії оборони. Машина, в якій Олег їхав разом з побратимом підірвалася на міні неподалік смт Луганське на Донеччині.

«Вибух пройшов, я сам військовий, ми багато на навчаннях були. Навіть імітаційний пакет – набагато гучніший дає удар. Машину навіть не рвонуло, машина здригнулася і одразу замовкла. Я оглянувся по сторонах, думаю, нас зараз розстріляють. Але ніяких пострілів нема. Чую – ллється бензин. Кажу, Вітя, вистрибуй, бо зараз загоримося. Він вистрибнув, я – вставати і не можу. Відкрив дверці, боком випав, тоді глянув на ноги – лівої ноги нема, права як желатин була», - пригадує боєць.

Побратим витягнув Олега з машини, наклав джгут і покликав підмогу. Прийшовши до тями, боєць одразу подзвонив коханій, з якою побрався за місяць до поранення.

«Я дзвоню дружині і кажу, Таня, у мене двох ніг нема, подавай мене на розлучення. Нічого, тримаємося», – каже військовий.

Далі була тривала реабілітація, лікарям вдалося врятувати праву ногу, але і через рік після поранення, Олегу нестерпно боляче на неї ступати.

«Це ось у мене кістка неправильно зрослася, вона відійшла, Посунулася в сторону і ступня у мене просто не працює. В ступні в мене скоби стоять і зараз титанова пластина стоїть. Мене запевняли, що на праву ногу я ходити зможу, але, на жаль, я ходжу зараз, як ведмідь, перевалююся з боку на бік. У мене права нога не працює, бо в Україні мені, на жаль, сказали, що цю ногу нічого зробиш - тільки знерухомлювати. А вона дуже болить і я вже навіть сидів, думав, дружині боявся сказати. Нехай ампутують її», - говорить військовослужбовець.

За порятунок Олега взявся благодійний фонд Братів Кузьміних. Вони знайшли лікарів у Чехії, які переконані – боєць зможе ходити.

«Документи у чехів були, вони дивилися Олега і схвалили його. Гарантують, що він зможе ставати на праву ногу і ходити на правій нозі. За це вони беруться - зробити так, щоб він не на протез спирався, а ходив на своїй нормальній, здоровій нозі», – говорить голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Сам Олег покладає великі надії на закордонних медиків і будує плани.

«На 100% одужання я не надіюся. Я надіюсь хоч би на 50%. Боліти ця нога буде однозначно. До цього я готовий. Плани на майбутнє – зробити ремонт у квартирі, у мене дружина вагітна і дитину ростити», – сказав Олег Федорчук.

Чеські лікарі вже надіслали запрошення і готові прийняти Олега все всередині травня. Місяць лікування обійдеться у 130 тисяч гривень. До збору коштів, яким займається фонд братів Кузьміних, може долучитися кожен.

Реквізити:

Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671 отримувач Кузьміних Сергій Володимирович

Телефон для зв’язку із фондом 063 211-52-60

Реквізити для юридичних осіб

БО "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД БРАТІВ КУЗЬМІНИХ"

Код ЄДРПОУ 40054313

р/р 26004300907684 в філії ЖОУ АТ "Ощадбанк"

МФО 311647

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі