Місто

Великдень у Житомирі: фестивалі, концерти, майстер-класи. Програма святкування

26 April 2016, 14:43

28 квітня у Житомирі стартують святкові заходи до Великодня, які триватимуть по 9 травня включно.

Новий бульвар стане головним майданчиком, де відбуватимуться фестивалі, ярмарки та майстер класи, а виступи творчих колективів будуть на сцені біля кінотеатру «Жовтень».

ПРОГРАМА СВЯТКУВАННЯ

28 квітня-9 травня – Великодній ярмарок

На Новому бульварі 60 підприємців та майстрів народної творчості з Житомирської області та інших регіонів України представлятимуть великодні сувеніри – плетені кошики, вироби з лози та льону, українські вишиванки. На ярмарку також будуть продавати паски, куличі, шоколад, мед.

28 квітня-7 травня – Фестиваль писанок

Виставка «Великодня писанка». Конкурс писанок – «Традиційна» та «Сучасна», «Авторська писанка».

Фестиваль писанок – це традиційний захід, що є невід’ємним атрибутом свята Великодня і має унікальне значення, адже підтримує та популяризує українські народні традиції.

Великодня арт-майстерня дасть можливість усім охочим, дорослим та дітям, взяти участь у майстер-класах із створення традиційних писанок, а також великодніх символів.

1 травня – Вітання з Великоднем

З 16.00 на сцені почнеться обрядове дійство, під час якого представники влади та релігійних конфесій вітатимуть житомирян і гостей міста з Великоднем.

2 травня – Поливаний понеділок

У другий день Великодніх свят настає найулюбленіший день всієї української молоді, який в народі називають поливаний понеділок – хлопці обливають дівчат водою, а ті за це дарують їм писанки. Споконвіку вважалося, що вода у великодній понеділок стає цілющою, приносить щастя та здоров’я. Цей день пов’язували передусім з духовним весняним очищенням.Святкові обливання відбудуться на площі між фонтаном та кінотеатром Жовтень, де для цього облаштують спеціальний майданчик. Обливання почнуться з 11.00.

3-4 травня – Фестиваль паски

Два дні триватиме виставка пасок, в рамках якої відбудеться конкурс «Великодня паска» в номінаціях: оригінально оформлені та традиційні паски. Учасники конкурсу: хлібопекарські та кондитерські підприємства, приватні особи, що готові презентувати свої роботи та супроводжувати їх власними оригінальними рецептами.

Під час Великоднього ярмарку також буде проходити фестиваль вуличної їжі, діятиме зона дитячих розваг та арт-майстерня, фото-зона та арт-галерея, будуть проходити театральні вистави та спортивні заходи, запланована щоденна святкова концертна програма.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі