Місто

Товариш по службі розповів, як загинув військовослужбовець із Житомира Олександр Залізко

27 April 2016, 14:52

У Житомирі попрощалися з військовослужбовцем Олександром Залізком, який загинув у зоні АТО незадовго до демобілізації. Кількасот житомирян прийшли до Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі, де відспівували бійця.

«Ці дні стали для нас днями жалоби. Ми засмучені смертю солдата Олександра. В минулому він прислуговував біля священика під час звершення Святої Меси, сьогодні його тіло також знаходиться близько вівтаря. Важко погодитися з відходом такого молодого солдата, але у солдатську професію, на відміну від інших, вписаний ризик втрати життя. Олександр віддав життя за те, щоб ми могли почуватися безпечно. Його несподівана смерть всіх нас вразила і засмутила. Не так давно, у різдвяні свята, він тут сповідався, причащався, молився, щоб закінчилася війна, щоб повернутися до рідних. Ніхто і не припускав, що він повернеться так раптово і трагічно. Олександр загинув у правильній справі, воюючи по добрій стороні, по стороні цінностей, які ми спільно визнаємо: миру, свободи, братерства. А за тих, хто на сході країни, молімося, і просімо Бога про щасливе повернення додому з перемогою», - звернувся до присутніх настоятель приходу парафії святого Йоана з Дуклі отець Мирослав.

34-річний Олександр був мобілізований під час 6-ї хвилі мобілізації, 14 місяців служив у 54-й бригаді і невдовзі мав демобілізуватися. Вдома його чекали 28 квітня, але 24 квітня під час зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою Олександр зазнав кульових поранень, несумісних із життям.

«Ще ввечері я готував його до звільнення в запас, ми готували документи, жартували, на ніч він заступив на бойове чергування і під ранок, о 6 годині 20 хвилин, стався цей страшний бій. Диверсійно-розвідувальна група спробувала пробратися на нашу територію, відбувся бій, Саша загинув - отримав кілька кульових поранень. Загинув зі зброєю в руках, захищаючи Батьківщину. ДРГ була відбита, вона пішла на підконтрольну ДНР, ЛНР територію, вона спробувала ще кілька разів пробитися наступної ночі, атаки були відбиті. Мені дуже важко, я багато місяців особисто знав Сашу, це був відмінний солдат. Хтось бігає, а хтось бере зброю і йде захищати Батьківщину. Він був з таких», - сказав військовослужбовець ЗСУ Олексій, який служив разом з Олександром Залізком.

Поховали бійця на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі. В нього залишився батько, сестра, дружина і двоє маленьких дітей.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня у Семінарійському костелі Святого Йоана з Дуклі відспівали загиблого Олександра Залізка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі