Влада

У житомирській податковій розповіли про факти зловживання з боку своїх колег

28 April 2016, 13:38

У 1 кварталі 2016 року за матеріалами перевірок підрозділів відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Житомирській області прокуратура внесла до ЄРДР 4 кримінальних провадження за фактами зловживання службовим становищем працівниками податкових органів.

Про це 27 квітня на прес-конференції розповів заступник начальника відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Житомирській області Володимир Головінський.

«Основними завданнями нашого відділу є забезпечення безпеки діяльності підрозділу Головного управління ДФС в області та його працівників від протиправних посягань, пов’язаних з виконанням ними службових обов’язків, а також виявлення, попередження і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень та інших протиправних діянь. Так, у 1 кварталі за матеріалами наших перевірок прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових рішень було внесено 4 кримінальних провадження за фактами зловживання службовим становищем деякими працівниками податкових органів. На цей час досудове розслідування триває», - розповів Головінський.

Він також повідомив, що відділ внутрішньої безпеки займається перевіркою конфліктів інтересів у податкових органах та перевіркою декларацій співробітників ДФС. Протоколів про адміністративні порушення стосовно протиправних діянь податківців у 1 кварталі ще складено не було, так як відділ у стані реформування, і його штат оновлений на 90%.

Зі слів начальника ГУ ДФС служби в Житомирській області Олександра Лаврова, реформування відділу внутрішньої безпеки планують завершити до кінця травня цього року.  

«Йде формування відділу. Це останній відділ, який формується, тому що відділ специфічний, і робота повинна бути організована, на мій погляд, не на будь-який результат, а на результат важливий. Якщо упередження не спрацьовує і хто не розуміє, що вимоги сьогодення у цьому напрямку змінились, на тих будуть спрямовані закон і оперативні заходи. До кінця травня очікується, що підрозділ буде повністю сформований», - пояснив Лавров.

Нового начальника відділу безпеки  Володимира Головінського керівник ГУ охарактеризував як організовану та компетентну людину.

«Це людина в колективі нова, але достатньо професійна, правильно організована – це що я зміг побачити за деякий час роботи з ним», - сказав Олександр Лавров.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році на хабарі затримали заступника начальника управління ГУ ДФС в Житомирській області. У податковій цей факт назвали результатом постійної роботи щодо викорінення корупції серед податківців та попросили громадян повідомляти про подібні факти. На прес-конференції 27 квітня податківці розповіли про скорочення штату, перевірки декларацій житомирських чиновників та неоформлених працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі