Події

Справу про підкуп виборців на місцевих виборах у Житомирі розглядає Богунський райсуд

29 April 2016, 13:24

У Богунському районному суді м.Житомира ще розглядається справа про підкуп виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

Про повідомили в слідчому управлінні ГУ Нацполіції в Житомирській області у відповідь на інформаційний запит Житомир.info.

«Інформаційний запит щодо стану розслідування кримінального провадження за фактом підкупу виборців на простій виборчій дільниці №181374 в м.Житомирі уважно розглянуто керівництвом СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області. З приводу порушених питань повідомляємо, що кримінальне провадження №12015060020005257 від 27.10.2015 року за обвинуваченням Андросовича Ю.А. у вчиненні підкупу виборців, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.160 КК України, у грудні 2015 року з обвинувальним актом спрямовано до Житомирської місцевої прокуратури для визначення підсудності та на даний час слухається по суті Богунським районним судом м.Житомира», - інформує обласне управління Нацполіції.

В слідчому управлінні також повідомляють, що інші кримінальні провадження по підкупу виборців в Житомирі під час місцевих виборів 25 жовтня минулого року у Єдиному реєстрі досудових розслідувань не реєструвались і не розслідувались.

Станом на 29 квітня в Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про три судові засідання у цій справі: 31 грудня 2015 року Богунський районний суд ухвалив призначив підготовче судове засідання 4 січня 2016року; від 2 березня є дві ухвали суду – залишити без задоволення клопотання захисника про повернення обвинувального акту прокурору та призначити судовий розгляд на 11 березня.

На офіційному порталі Судова влада України є інформація, що на 8 червня призначене судове засідання у справі про підкуп виборців – обвинувачений: Андросович Юрій Анатолійович, прокурор: Черната Вікторія Сергіївна.

Нагадаємо, частина 2 статті 160 Кримінального кодексу України, це – пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі). Покарання передбачене у вигляді обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 25 жовтня минулого року на виборчій дільниці по вул.Черняховського активісти піймали студента ЖДТУ, який за 50 гривень погодився проголосувати за кандидатів ВО «Батьківщина». Міліція відкрила кримінальне провадження, в університеті проводили внутрішню перевірку. 2 листопада представник Житомирського міськвідділу міліції повідомив, що зібрані достатні докази і 31 жовтня було повідомлено про підозру винній особі у пропонуванні студентам ЖДТУ неправомірної вигоди за голосування за одного із кандидатів на посаду Житомирського міського голови. В.о. голови Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська та кандидат на посаду міського голови Любові Цимбалюк відхрещувалися від підкупу виборців, а на своїй сторінці у фейсбук Лабунська писала, що у Житомирі міліція «устраивает репрессии студентам за якобы подкуп избирателей за Батькивщину! Проводят обыски в общежитии, квартирах родителей, не допускают адвокатов...».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі