Місто

Де житомиряни збираються святкувати травневі свята. Опитування

29 April 2016, 15:34

Після зимових холодів до Житомира нарешті повертається тепло, а люди вже планують відпочинок на природі. Цього року травневі свята співпали з Великодніми і більшість людей вже будують плани аж на чотири вихідних. Ми запитали в житомирян де вони збираються святкувати травневі свята.

«Травневі – це святе, це традиція. Ви бачите, що я сива, але я своїх традицій не змінюю. Мені не здається, що люди стали заробляти більше. Тому що наскільки я зустрічаюся зі своїми колегами, а це державні службовці, то вони кажуть, що стали заробляти менше», – розповідає житомирянка Людмила.

«Як будемо святкувати? Зараз в Житомирі, от ми ходили на парад писанок. Взагалі просто чудово. А далі будемо святкувати, мабуть, в Києві. Вже сам Великдень. Більше заробляти точно не стали, може навіть менше, але все залежить від того наскільки людина хоче подорожувати, наскільки вона вміє витратити і спланувати той бюджет. Бо подорожувати можна і з мінімумом грошей», – каже житомирянка Зоряна.

«Звісно, збираємось святкувати. Ви бачили, який парад писанок зробили? Дуже гарненько і місто розкривається. Ми всім бажаємо гарних свят», – розповідає житомирянка Вікторія.

«На дачу поїду. Картопля вже посаджена. Відпочиватиму», – ділиться планами житомирянин Сергій.

«Будемо насолоджуватися природою. Я обожнюю, коли бузок цвіте. Просто дивовижно. Тим більше, що я приїхала з Росії. У нас там ще дуже холодно, а у вас просто чудово. Обов'язково за традицією підемо в храм. Ще до бабусі і до дідуся поїду», – каже гостя з Росії Лілія, яка приїхала до доньки.

«Травневі свята обов’язково будемо святкувати, але куди ми поїдемо – я не знаю. Скоріш за все в село. Потрібно могилки до поминальних днів підготувати. Ціни збільшились разів в п’ять, а іноді і в десять. А зарплати та пенсії залишились ті самі. Зараз, щоб стіл накрити, потрібна мінімум тисяча гривень. Це мінімум, тільки необхідне. А хто у нас зараз отримує п’ять тисяч, щоб тисячу на стіл накрити?», – вважає житомирянка Людмила.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі