Суспільство

У Житомирській області визначили 4 опорних школи

4 May 2016, 14:55

У першому етапі кращими опорними навчальними закладами в Житомирській області конкурсна комісія визначила:

Народицьку гімназію Народицької селищної ради, Вишевицьку ЗОШ І-ІІІ ступенів Вишевицької сільської ради, Городницьку ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоград-Волинського району та Попільнянську гімназію №1 Попільнянського району.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«За пропозиціями, представленими місцевими органами влади, управління освіти і науки облдержадміністрації розробило спільний обласний план розвитку мережі опорних закладів. Місцевими органами влади прийнято попередні рішення про реорганізацію тих закладів, що увійдуть до опорних шкіл як філії. В області проведено конкурс на кращий опорний навчальний заклад, куди подали матеріали 6 об’єднаних територіальних громад та 20 районів. Враховувалися відповідність матеріалів вимогам Положення про освітній округ, зручне розташування, наявне транспортне забезпечення», - інформує прес-служба.

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Вадима Калініна, удосконалення освітньої мережі та утворення опорних шкіл, у першу чергу, дасть можливість забезпечити учнів якісною освітою. Навчаючись в опорному навчальному закладі, діти зможуть опановувати новітні інформаційні технології, виконувати практичні роботи в облаштованих кабінетах фізики, хімії біології та навчатися у належних умовах.

Робота по створенню в області мережі опорних навчальних закладів у кожному районі та територіальній громаді триває, - зазначають в ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року в Житомирській області відібрали першу опорну школу для «пілотного» проекту - Городницьку ЗОШ І-ІІІ ст. Новоград-Волинського району. Заклад отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази, ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості. Конкурс з визначення опорних шкіл триває.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі