Місто

Що збираються відзначати житомиряни: День пам’яті та примирення чи День Перемоги. Опитування

5 May 2016, 16:20

Напередодні 8 та 9 травня у Житомирі приводять до ладу монументи і готуються до Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги. Як відзначати ці пам`ятні дати, в жалобі чи святкуючи, ми поцікавились у житомирян.

«Я думаю, що потрібно святкувати День перемоги. Все-таки це наша історія, наші діди-прадіди вибороли цю перемогу і про це треба пам’ятати», – вважає житомирянка Наталія.

«Дійсно, мій дід воював, для нього це була перемога. Але історія повинна бути історією. Про історію не можна забувати», – каже житомирянка Міла.

«Не скажу точно, але мені здається, що День перемоги – це таке свято, яке потрібно відзначати», – думає житомирянин Петро.

«День перемоги? Всім вже давно відомо, що це свято ніхто не святкує. Я особисто за те, щоб святкувати перемогу Господа. Він все зробив і все переміг», – переконана житомирянка Ілона.

«Все-таки День перемоги був. Перемогли ж. Дідусі й бабусі воювали. Це їхня перемога. Треба шанувати пам'ять», – переконана житомирянка Катерина.

«Взагалі-то, я вважаю, що зараз така ситуація в країні, що нічого не потрібно святкувати. Потрібно закінчити війну, а вже потім святкувати. Перемога повинна бути в душі, і свята теж повинні бути в серці», – каже житомирянка Майя.

«Але якось вшанувати цих ветеранів якось потрібно. Тих, хто пройшов Велику Вітчизняну війну. Але святкування зараз недоречні. Витрачати такі кошти, коли йде війна. Потрібно спочатку закінчити війну і наладити спокій в нашій країні», – свважає житомирянка Леся.

Анонс заходів на День пам’яті і примирення та День Перемоги можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі