Місто

У Житомирі на військовому кладовищі з могил загиблих в АТО бійців крадуть квіти

5 May 2016, 18:55

«Там 2 кущі викопали, ось викопали, у центрі були блакитні квіти – викопали теж», -Андрій Ільницький розповідає про квіти, вкрадені з могили його єдиного сина, який загинув у зоні АТО неподалік Донецького аеропорту.

«Як батько синові що я ще зміг зробити? Ось пам'ятник поставив, щоб була якась пам'ять, щоб люди потім прийшли. Але є люди, які приходять, а є ось такі ось вандали, які не хочуть спокійно жити, й іншим не дають», - батько загиблого військовослужбовця Андрій Ільницький.

Мами загиблих бійців розповідають, квіти з могил на військовому кладовищі зникали і раніше, втім перед святами крадії навідуються мало не щодня.

«Останні дні нас просто вразили, тому що кожен день відбувається щось нове. Забирають живі квіти, викопують квіти просто кожен день. У Артема стояло відро квітів. Викинули гору квітів і забрали відро», - розповідає мама загиблого військовослужбовця Світлана Абрамович.

«Я їх періодично купую на 200, на 300 грн. Приїжджаю і немає. Викопують найкращі квіти. Тобто не ті, які трошки прив'янули, а ті, які розцвітають. Вони не обривають просто квітку. Вони викопують з корінням. Звісно, значить, вони їх десь по ринках продають», - каже мама загиблого військовослужбовця Наталія Дульчик.

«Я бачила четверо хлопчиків - циганчатака. Хлопчики стрибали з квітами через паркан, я вже стояла на зупинці. Прийшла - у вазах було пусто, квітів не було. Це треба Бога боятися. Цим дітям треба нести, хто має цю квіточку, а не брати в них. Це наші захисники», - зітхає бабуся загиблого військовослужбовця Тамара Пушанко.

«Я не думаю, що це були якісь акції, якісь провокації. Це просто нелюди приходять і паскудять. Тут на цю алею потрібно поставити буквально одну камеру і все. Одна камера, нехай дві. Я думаю, для міста це невеликі гроші і буде контроль», - каже Андрій Ільницький.

У міській раді кажуть, досі рідні військових не зверталися з такою проблемою. Втім вони готові розглянути питання про встановлення камери на військовому кладовищі.

«Вже на цей рік затверджені місця встановлення камер - 16 місць, але ми можемо внести зміни. Буде засідання робочої групи, ми внесемо зміни і поставимо камери. Я думаю, там технічних проблем не буде. У нас в районі "Хмільника" стоять камери, але виїдуть технічні спеціалісти, провайдери, приїдуть, подивляться і, я думаю, ми там поставимо камеру відеоспостереження», - каже начальник відділу планування управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Житомирської міської ради Віктор Хрус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі