Політика

Радянські офіцери вважають, що у Житомирі неправильно розуміють закон про декомунізацію

9 May 2016, 12:07

9 травня о 8:30 на майдані Перемоги у Житомирі почали збиратися ветерани та пенсіонери у військовій формі з прапорами. Люди прийшли зі стягами військових формувань, що брали участь у Другій світовій війні та прапорами «Наша мета – соціалізм», якими у Житомирі зустрічали Петра Симоненка. Згодом до них приєдналася молодь з жовто-блакитними прапорами України.

Присутні поклали квіти до підніжжя танку та співаючи рушили до монументу Слави.

«В мене весь чоловічий рід загинув на фронті. Весь чоловічий рід. Батько, дядьки, всі… Не повернулися з фронту. 22 мільйони загинуло, не повернулися з фронту. Так що це велике свято, зі сльозами на очах, це День перемоги», - каже Дмитро Лисюк. 

Прапори з зображенням серпа та молота, окрім оригінального Прапора Перемоги, заборонили, але на мітингу впевнені, що на їх прапори ця заборона розповсюджуватись не повинна.

«Це пам’ять наших батьків, дідів та бабусь. Цю пам’ять ми, продовжувачі династії, маємо берегти вічно. І передати молодому поколінню. щоб вони теж пам’ятали нашу історію. Люди не знають, що таке декомунізація. а там сказано: ті прапори, які звільняли Україну і Радянський Союз, не мають бути викреслені. Люди цього не знають. І навіть ті з адміністрації, які в нас тут є . Ось у чому причина», - вважає член ГО «Всеукраїнська спілка радянських офіцерів» Микола Молчанов.

Фоторепортаж ходи до монументу Слави дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі