Місто

Житомиряни привели дітей до Монументу Слави, щоб розповісти про Другу світову війну

9 May 2016, 12:51

Десятки родин прийшли 9 травня до Монументу Слави у Житомирі разом з дітьми. Батьки розповідають: хочуть, щоб їх діти на власні очі побачили ветеранів, яких щороку стає все менше, і пам’ятали історію своєї держави.

«Я прийшла сюди для того, щоб показати дитині і розказати історію, щоб вже з такого юного віку вони розуміли, що таке війна. Це сумно, бо зараз також війна, щоб вони не забували свою історію, щоб не повторювали наших помилок», - розповідає житомирянка Поліна Червінська, яка прийшла на урочистості зі своїм 5-річним сином.

«У мене воював один дід, другий дід воював, у мене це в пам'яті дорого. І хочу, щоб синові це в пам'яті було, коли він підросте. Щоб не забував, як його прадіди захищали нашу землю. Він ще поки маленький, я думаю, не розуміє, але у нього в пам'яті це залишиться», - розповів житомирянин Геннадій Тичина.

Також діти були задіяні під час урочистого мітингу до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Хор музичної школи №5 виконав пісню «Обійми» гурту «Океан Ельзи». Заспівавши «Коли настане день, закінчиться війна», діти випустили в небо білих голубів.

Як повідомляв Житомир.info, кілька тисяч житомирян прийшли 9 травня до монументу Слави, де відбувся мітинг-реквієм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі