Культура

Учні житомирської музичної школи завоювали призові місця відразу на трьох фестивалях

18 May 2016, 09:25

Учні Житомирської музичної школи №2 імені Святослав Ріхтера вдало виступили відразу на трьох фестивалях – Міжнародному у Кам’янці-Подільському, фестивалі-конкурсі в Умані та «Феєрії Зірок 2016» в Житомирі.

Про це Житомир.info повідомила директор школи № 2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко.

«У Кам’янці-Подільському з 12 по 15 травня вперше відбувся фестиваль-конкурс молодих музикантів «Український міжнародний музичний феєрверк». Конкурс заснований Канадським музичним товариством та вітчизняною музичною спільнотою. Конкурс проводився у п’яти номінаціях: фортепіано, струнні інструменти, духові інструменти, народні інструменти та академічний сольний спів. У складі журі - видатні діячі світової музичної культури», - поінформувала керівник.

Місто Житомир представляв Денис Майструк, учень класу викладача Людмили Кочевенко. Денис змагався у досить серйозній віковій категорії від 13 до 18 років, незважаючи на те, що йому тільки-но виповнилось 13 років. Він зміг пройти всі складні 3 тури і став лауреатом ІІ премії, отримав диплом та відчутну грошову винагороду. Його викладач була нагороджена дипломом «Кращий педагог фестивалю».

14-15 травня 2016 р. в Житомирі відбувся І обласний фестиваль - конкурс «Феєрія Зірок 2016», в якому взяли участь учениці класу викладача Валентини Градовської музшколи №2 Безрукова Марія та Безрукова Анастасія. У номінації «інструментальна музика - ансамблева гра» дівчатка посіли І місце, а в номінації «сольне виконання» найвищу нагороду - Гран-Прі -отримала Марія Безрукова.

V Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного та театрального мистецтва «Квітуча країна» відбувся 15 травня в місті Умань. В цьому конкурсі змагалися учні викладача Юлії Бобровницької – Єлизавета Охмак, яка посіла І місце, та Лідія Корзун, у якої ІІІ місце.

Як повідомляв Житомир.info,у квітні цього року в Коростені відзначили переможців конкурсу юних баяністів-акордеоністів.

Денис Майструк. Фото - музшкола №2 ім. С. Ріхтера

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі