Події

Поліцейські затримали двох жителів Закарпаття, які приїхали в Житомирську область скуповувати бурштин

19 May 2016, 16:33

18 травня у м. Коростені Житомирської області правоохоронці провели огляд кімнати в місцевому готелі, де проживали двоє жителів Закарпаття. Поліцейські вилучили майже кілограм каміння бурштину та ваги.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«В готельному номері, де правоохоронці провели огляд, проживали двоє жителів м. Мукачевого віком 26 та 43 роки. В кімнаті поліцейські виявили пакунок з камінням бурштину та торгівельні ваги. На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції. Усе виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження. За поясненням чоловіків, вони приїхали на Житомирщину з метою купівлі «сонячного каміння» та подальшого його продажу за кордон.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Чоловікам загрожує покарання від піврічного арешту до обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня авіація Держприкордонслужби зафіксувала факти незаконної діяльності з видобутку бурштину в межах Рівненської та Житомирської областей.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі