Влада

Громадські активісти блокували роботу сесії Житомирської облради і вимагали внести у порядок денний додаткові питання

19 May 2016, 18:30

19 травня роботу сесії Житомирської обласної ради заблокували представники громадських організацій та учасники АТО. Активістів обурило те, що їх не пускали на сесію, через що вони заблокували трибуну і почали перелічувати вимоги та питання, які вони вважають обов’язковими до негайного розгляду на сесії.

«Бачу, кожен з депутатів тут був волонтером під час війни. Добровольці зупинили російський наступ на сході України, коли ще армії не було. Йдеться справа про вшанування  волонтерського і добровольчого рухів. Так ось. Ми дійшли до топонімічної комісії. Була топонімічна комісії і з майже тисячі населених пунктів у Житомирській області ми з боями добилися того, що топонімічна комісія прийняла рішення надати всього-на-всього 17 назв вулиць добровольчим батальйонам і волонтерам в Житомирській області. Замість того, щоб Житомирська область в політичному плані «пропарилася», вперше на Україні в нас були вулиці волонтерів, добровольчих батальйонів, обласна рада і облдержадміністрація робить усе можливе, щоб  цих вулиць не було. Ми вимагаємо включити це в порядок денний  сьогоднішньої сесії для того, щоб в кожному населеному пункті Житомирської області була вулиця волонтерів і добровольчих батальйонів», - обурений громадський активівт Михайло Сліпченко.

«Я хотів би привернути вашу увагу до резонансного питання звільнення директора Бердичівського медколеджу. Я сподіваюся, що новообрана рада все-таки проголосує за відсторонення його від роботи», - закликав голова ГО «Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району» Сергій Адам’як. 

«Всі «замилюють очі», що видадуть АТОшникам землю. Та не ходять АТОшники в Держгеокадастр, щоб отримати собі землю. Все, чого просили АТОшники – це створити комісію, погоджувати призначення  начальників, і призначати житомирян, не позбавляти житомирян робочих місць. Що ми зробили? Нічого не зробили. Поки АТОшники знов не зібралися, знову їх, як завжди, не облили брудом, сказали “Покидьки, ходять землю вимагають”. А хто тут землю вимагав? Вимагали не роздавати наше», - зазначив боєць батальйону “Айдар” Богдан.

Під час виступів голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська оголосила перерву, сказала, що у сесійній залі «відкритий мікрофон» і полишила залу, за нею потроху залишати приміщення і депутати. Під час перерви керівництво області вирішило розглянути питання, що піднімалися активістами після порядку денного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі