Події

Обіг викритого конвертаційного центру з офісами в Житомирі та Херсоні – понад 660 млн грн, - Білан

20 May 2016, 10:34

Співробітники податкової міліції Житомирської області спільно з УСБУ в Житомирській області викрили і припинили діяльність конвертаційного центру з обігом понад 660 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«У ході слідства встановлено, що зловмисники надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту, переведення в готівку безготівкових коштів. Клієнтами конвертаційного центру в основному були компанії з Києва, Житомирської, Одеської та Херсонської областей. Вони перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товари і послуги на розрахункові рахунки підконтрольних учасникам центру транзитних і фіктивних фірм. Надалі кошти знімалися готівкою за вирахуванням відсотків за надані протиправні послуги і поверталися компаніям-вигодонабувачам. У своїй незаконній діяльності зловмисники використовували три банки», - написав Сергій Білан.

Заступник голови ДФС повідомив також, що під час обшуків, проведених в Житомирі і Херсоні в офісних та житлових приміщеннях, а також на підприємстві, яке є вигодонабувачем, було виявлено та вилучено 143 печатки підприємств, 16 штампів, 13 факсиміле, систему відеоспостереження, комп'ютерну техніку, бухгалтерські документи, чорнові записи, чекові книжки , 138,4 тисячі гривень, копії паспортів на 50 осіб і 321 тисяча пар шкарпеток на орієнтовну суму близько 3,2 мільйона гривень.

Крім того, на розрахункових рахунках в різних банках заблоковано понад 1,4 мільйона гривень. Також встановлено ще 120 компаній, що користувалися послугами зловмисників. 

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються усі причетні до незаконної діяльності.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські податківці викрили конвертцентр з оборотом у 200 млн грн, який діяв на Херсонщині.

Фото й відео надані прес-службою ГУ ДФС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі