Влада

Міністр екології заборонив рубати дерева у заповіднику в Житомирській області

20 May 2016, 11:01

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заборонив рубати дерева у заповідниках та національних природних парках, в тому числі й у Житомирській області.

Про це міністр написав на своїй стрінці у Facebook 20 травня.

«Підписав наказ про призупинення суцільних санітарних рубок у межах заповідників та національних природних парків, що належать до сфери управління Мінприроди.

До того часу, поки Кабінет міністрів не внесе зміни у Санітарні правила в лісах України, жодне дерево не може бути знищене.

Очікую дзеркального рішення і від Міністерства АПК, в чиєму підпорядкуванні знаходиться Державне агенство лісових ресурсів.

P.s. Зміни до Санітарних правил в міністерстві вже підготовлені», – йдеться у повідомленні міністра.

У Житомирській області розташований один заповідник, який належить до сфери управління Мінприроди – це «Древлянський». Він знаходиться у смт Народичі. Площа заповідника 30872,84 га. Створений 31 грудня 2009 року.

Територія заповідника охоплює значні площі лісів, сильно забруднених радіонуклідами.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році природний заповідник «Древлянський» 14 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Науково-виробничий комплекс «Курс» на розроблення проекту організації території вартістю 2,24 млн. грн.

Фото заповідника з Вікіпедії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі