Україна

Президент ветував закон про приватизацію житла в гуртожитках

20 May 2016, 12:09

Президент Петро Порошенко повернув на повторний розгляд Верховної Ради закон щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Про це повідомляє прес-служба президента.

На думку Порошенка, закон містить норми, які суперечать Конституції і законам, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення.

"Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно мешкають у гуртожитках, на приватизацію жилих приміщень у гуртожитках залежно від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку", – вказав президент.

Він вважає, що встановлення несправедливих правил реалізації прав громадян у такій чутливій сфері може призвести до посилення соціальної напруги у суспільстві, а також стати чинником соціальних конфліктів.

"Також закон не позбавлений й інших недосконалих норм, які створюють невизначеність правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", – додав він.

Як відомо, Рада прийняла цей закон 20 квітня. Він передбачав право громадян, які п'ять років законно проживають в гуртожитку, приватизувати приміщення.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі