Україна

Порошенко поговорив з Меркель і Олландом про безпеку на Донбасі

21 May 2016, 16:53

 Президент Петро Порошенко звернувся до Німеччини, як головуючої в ОБСЄ країни, з проханням прискорити опрацювання пропозицій щодо а розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. 

Про це йшлося у ході телефонної розмови 21 травня з президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель,повідомляє прес-служба глави держави.

Сторони зазначили, що попри досягнуті домовленості щодо припинення вогню напередодні Великодня, безпекова ситуація на Донбасі продовжує залишатися складною.

Порошенко  наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу.

"Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека", - зазначено у повідомленні.

Також наголошувалася важливість продовження діалогу щодо звільнення усіх заручників та скоординовано позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні Саміту G7 у Японії. 

Українська права

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі