Влада

У Житомирі Марина Порошенко проводжала дітей бійців АТО на відпочинок до Хорватії

22 May 2016, 14:02

100 дітей, чиї батьки боронили Донецький аеропорт, загинули або були поранені у зоні АТО 22 травня вирушили на відпочинок до Хорватії. Першу групу склали 100 дітей з Київської та Житомирської областей, а також 50 дітей із зони АТО, які оселилися на Дніпропетровщині.

Оздоровлення дітей українських військовослужбовців відбувається з ініціативи дружини президента України Марини Порошенко. Щоб провести їх, перша леді приїхала у Житомир.

«На жаль, на долю українських дітей випали життєві важкі випробування. Їх батьки вимушені були захищати нашу рідну землю. І вони не з чуток знають справжню ціну свободи і любові до України. І сьогодні для нас, для дорослих дуже важливо, що діти зможуть познайомитись зі світовою культурою, відкрити для себе європейські цінності. Тому що тільки тоді ми зможемо побудувати своє майбутнє за допомогою наших дітей, наше європейське майбутнє. Я від щирого серця хочу побажати вам всім гарного відпочинку, приємних спогадів. Повертайтеся додому з гарними спогадами і новими знаннями. Велика подяка Хорватії і Слава Україні», - звернулася до дітей Марина Порошенко.

Зустрічати маленьких українців у місті Спліт буде хорватський футболіст, організатор і куратор проекту Івіца Піріч, який вже другий рік поспіль підтримує українських дітей.

Перед від’їздом діти написали свої побажання хорватським дітям на величезній мапі України, також до Хорватії вони повезуть підписаний власноруч футбольний м'яч, який подарують Івіці Пірічу.

«Настрій гарний, це довгоочікуваний відпочинок після довгого навчального року. У мене в руках м'яч для Івіца Пірича, який я маю передати з підписами депутатів та дітей Житомирської і Київської області та подяка від Житомирського міського голови», - розповів житомирянин Нікіта Саченко.

Для тідей така поїздка – не просто нагода помандрувати і оздоровитися, але й можливість відволіктися від проблем і стресів, - розповідають їх батьки.

«Нашу родину АТО не просто зачепило, а опекло, тому що їхній старший братик втратив ногу в АТО – Юра Весельський, тато наш теж воював. Діткам хочеться побажати, щоб все добре було, щоб всі ці сумні спогади в них залишились позаду, а попереду чекало тільки гарне, світле і добре», - розповіла мама Оксана Косова.

У Хорватії діти перебуватимуть з 24 травня по 4 червня, будуть відвідувати екскурсії та відпочиватимуть на морі. А наприкінці літа ще 150 маленьких українців також відвідають Хорватію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі