Політика

Ми будемо робити все можливе, щоб за рік-два ми мали в Житомирській області сучасний онкологічний центр, - Борислав Розенблат

23 May 2016, 09:18

Обладнання, якому вже півстоліття, недостатнє забезпечення та будівля, яка вже руйнується як зсередини, так і зовні – в таких умовах доводиться працювати лікарям Житомирського онкологічного диспансеру.

«Диспансер працює без допомоги держави. Друге питання: у нас склалася дуже погана ситуація з радіологічним лікуванням хворих. Ви сьогодні бачили два апарати дистанційної теле-гамма-терапії. Один з них ще функціонує. Другий фактично ремонтується постійно. Якщо цей старий апарат ламається то той один апарат зможе надавати допомогу місяць, трошки більше і все. І ми лишимося без радіологічної допомоги», - каже головний лікар Житомирського онкологічного диспансеру Борис Гуля.

У онкодиспансері готувалися до реконструкції ще у 2009 році і навіть розробили проектну документацію, але грошей так і не отримали.

«Оце наш корпус, який ми маємо. А ось це ми мали підперти - це радіологія. Це сучасна радіологія з усіма апаратами, з усіма прискорювачами, з брахіотерапією - це все тут мало бути. І мало бути 60 ліжок», - розповідає Борис Гуля.

Тож, почати реставрацію онкодиспансеру народний депутат України Борислав Розенблат пропонує з будівництва радіологічного корпусу. За його словами, на це він готовий надати 5 мільйонів гривень з тих коштів, які були виділені на соціально-економічний розвиток міста:

На думку Народного депутата України Костянтина Яриніча, який 10 років пропрацював головним лікарем у аналогічній установі в Кіровограді, у Житомирі потрібно шукати фінансування і терміново оновлювати технічну базу.

«На цій апаратурі ми можемо отримувати тільки велику кількість ускладнень. Сьогодні вимоги інші і ми можемо досягти, якщо всі об’єднаємось: і міська, і обласна влада, і держава, політики, інвестори, фонди. Все це може дати у кумулятивному ефекті дуже хороший результат тут, у вас на Житомирщині», - вважає Костянтин Яриніч.

«В державному бюджеті кошти виділені. Я, як депутат Верховної Ради, який має безпосередній вплив на розподіл цих коштів, я буду намагатися ці кошти виділити на цю лікарню. Ми будемо робити все можливе, щоб побудувати якомога швидше. За рік, максимум за два, щоб ми мали в Житомирі, в області справжній онкологічний центр», - сказав народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

Житомирський онкологічний диспансер яскраво відображає стан української медицини вцілому, - вважає Борислав Розенблат. У планах нардепа - оновлення матеріально-технічної бази приймальних трьох міських лікарень та створення в області єдиного диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі