Економіка

«Кромберг енд Шуберт»: в Житомирі інвестору комфортно

24 May 2016, 17:56

20 травня в Житомирі відбувся перший в історії міста ярмарок вакансій та форум роботодавців під відкритим небом, де представники навчальних закладів, комунальних та приватних підприємств мали змогу заявити про себе та запросити людей на роботу або навчання. Учасники форуму висловлювали вдячність владі міста за організацію та проведення такого заходу, адже роботодавці й освітяни мали можливість поспілкуватися між собою та людьми, які готові навчатися, здобувати нові спеціальності та працювати в команді. 

«Кромберг енд Шуберт» був одним з учасників заходу. Інформаційний тент компанії зібрав багато зацікавлених житомирян. Люди спілкувалися з представниками компанії, розпитували про умови роботи та зарплатню на заводі, брали з собою флаєри та візитівки. Було видно, що про компанію в Житомирі знають, і працювати в ній для житомирян – це престижно й вигідно.

Житомир.info  поцікавивися у фінансового директора компанії «Кромберг енд Шуберт Житомир» Олександра Шаварського про участь у ярмарку, вакантні місця та умови роботи на підприємстві. 

- Пане Олександре, на яку аудиторію розраховуєте, беручи участь у ярмарку? Які спеціальності вас цікавлять?

- Насправді ми людей вчимо. Нам не важлива конкретна спеціальність людей. Якщо ми говоримо про масовий набір працівників, для нас головне – щоб людина мала хорошу базову освіту. Тобто, щоб вона добре закінчила школу, вміла розбиратися в кресленнях, грамотно висловлювати свою думку і мала найпростіші арифметичні навички. Решту ми даємо на підприємстві за наш рахунок. Ми вчимо людину два тижні, потім людина стажується на нашому підприємстві три місяці і отримує повноцінну заробітну плату.

· Скільки штатних працівників нараховується на підприємстві на даний момент і скількох ще плануєте набрати? 

· Гарних працівників ніколи не буває забагато. На сьогодні наш штат нараховує 1100 працівників, з них відсотків 70 – житомиряни. Поки компанія задовольнила потребу в працівниках, але паралельно ми формуємо кадровий резерв. Його формування закінчиться орієнтовно в 4-у кварталі поточного року. Це приблизно 1700 осіб. Щотижня ми набираємо близько 50 людей. Цей кадровий резерв ми використаємо для наступного розвитку нашого підприємства. Етап масового рекрутингу (підбору персоналу – ред.) плануємо закінчити десь в середині липня цього року, і потім очікуємо збільшення замовлень від нашого клієнта. Тобто, мова йде про перший етап, коли ми запустили два проекти – Volkswagen Tiguan і Audi Q2. Проект тільки почався. При збільшенні виробництва буде збільшена потреба в людях, відповідно, ми запросимо людей з кадрового резерву. Адже деякі працівники, які прийшли на робітничу спеціальність, потім йдуть на підвищення, таким чином створюється вакансія. 

· Ви кажете про збільшення виробництва. Це означає, що в Житомирі з’явиться ще більше робочих місць?  

· Звичайно, ми розвиваємось, і якщо автомобілі, до яких ми виготовляємо кабельні мережі, будуть добре продаватися в Європі, а вони будуть добре продаватися, бо це дуже успішні моделі, особливо нова модель - позашляховик Volkswagen Tiguan (SUV), який добре сприйняли на ринку Західної Європи. Попередньо планувалося виробляти за день 1000 автомобілів, зараз потужності заводу готуються на 1,5 тисячі. Тобто, якщо німецький автопром зможе продавати більше автомобілів, в Житомирі буде більше робочих місць. 

· Скільки заробляють працівники вашого підприємства?

· Середня заробітна плата звичайного працівника на лінії в межах 7-8 тис. грн, тобто, людина за мінусом податків отримує щонайменше 5,5 тис. грн. Ми пропонуємо ту заробітну плату, яку фінансово можемо собі дозволити і за яку триматимуться люди. 

· Розповідають про сувору дисципліну на вашому підприємстві…

· Дисципліна стандартна - європейська. Іноді люди, не маючи належного досвіду роботи на виробництві, легковажать, говорячи, що наше підприємство є надзвичайно суворим щодо працівників. Насправді наші вимоги є стандартними. На будь-якому підприємстві в Європі, того самого Volkswagen і Audi – ті самі правила. Якщо людина думає, що ми занадто вибагливі, я б їх запросив на заводи Європи. Наші працівники, які вже там побували, дивуються, що в нас ще досить багато лібералізму. Європейське робоче місце – це не солодкий бісквіт. Це важка праця, де кожна хвилина використовується з користю.

· Які загалом Ваші враження від ярмарку? Чи будете Ви брати участь у подібних заходах у майбутньому?

· Чесно кажучи, я приємно здивований, кількістю підприємств, які пропонують роботу, освітніх закладів та кваліфікованих робітників. Вважаю, що такі заходи потрібні, ми не стоятимемо осторонь.  Житомир має великий потенціал, і його потрібно розвивати і використовувати.

· Що Ви хотіли побажати людям, які шукають роботу?

· Я б хотів поділитися натомість простим секретом успіху - це правильна організація і правильний тайм-менеджмент. Люди повинні розуміти: є план, є завдання, є якість, і все впирається в час.  Час – цінна річ і його треба ефективно використовувати.

Як повідомляв Житомир.info, компанія-інвестор «Кромберг енд Шуберт», що займається виготовленням бортових кабельних систем для відомих марок європейських автомобілів, впродовж трьох років планує збільшити кількість працівників до 5000.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі