Влада

Поліція попереджає про чергові сутички на Житомирській кондитерській фабриці

25 May 2016, 09:06

25 травня можливі чергові сутички біля Житомирської кондитерської фабрики.

Про «масові заходи за участі значної кількості людей» попереджає житомирська поліція.

«25 травня анонсовано масові заходи за участі значної кількості людей поблизу Житомирської кондитерської фабрики. Головне управління Національної поліції в області закликає організаторів та учасників до цивілізованого вирішення господарського спору за допомогою правових засобів і норм та не допустити порушень публічного порядку», - йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Поліція стверджує, що вживає необхідних заходів для забезпечення належного публічного порядку та безпеки жителів обласного центру під час проведення заявленої акції.

«Органи та підрозділи ГУНП Житомирщини переведені на посилений варіант несення служби, а до охорони міста залучено додаткові сили з інших регіонів держави. Для збереження в області порядку поліцією проводяться й інші профілактичні, роз’яснювальні та слідчо-розшукові заходи. Поліція як центральний орган виконавчої влади є політично нейтральною та жодним чином не втручається у цивільно-правові відносини довкола підприємства, господарський спір в яких триває уже кілька років. Водночас Головне управління Національної поліції в області закликає представників конфліктуючих сторін не втягувати у протистояння працівників фабрики, а діяти виключно у правовій площині», - інформує прес-служба та попереджає: у разі виникнення загрози суспільній безпеці та громадському порядку поліція діятиме відповідно до повноважень, наданих законом.

Також правоохоронці нагадують громадянам, що чинним законодавством передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність за дії, що посягають на громадський порядок і безпеку, а саме:

- ст. 173 (дрібне хуліганство), ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського), члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), ст. 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення;

- ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 294 (масові заворушення), ст. 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), ст. 296 (хуліганство), ст. 279 (блокування транспортних комунікацій), ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…) Кримінального кодексу України та інші.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня представників ТДВ «ЖЛ» не пустили на Житомирську кондитерську фабрику та покропили їх білою речовиною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі