Місто

Пасажирами першої електрички Житомир-Київ стали 82 людини

25 May 2016, 09:20

Перше відправлення електрички за маршрутом Житомир-Київ відбулося у Житомирі 25 травня. Більшість пасажирів приїздили власним транспортом, хоч містом курсувало три тролейбуси, які доставили людей з різних кінців міста.

«Як бачимо, о 5:18 з трьох напрямків тролейбуси вже на залізничному вокзалі, ще лишається 25 хвилин для того, щоб люди могли взяти квитки на електричку. Я запитав у тролейбусі №6 було поки що лише 2 пасажира», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, який добирався до вокзалу велосипедом.

Електропоїзд розрахований на 808 місць, але першою електричкою скористалося 82 пасажира – здебільшого студенти, пенсіонери та військовослужбовці строкової служби.

Представники влади та залізничники спілкувалися з пасажирами, запитували про зручність, пенсіонеру, який придбав квиток роз’яснили, що він має право безкоштовного проїзду.

Анонсувалося, що вартість квитка становитиме 35 грн., втім, пасажирам їх продавали за 22 грн.

Для студентів за наявності студентського квитка діє додаткова знижка у 50%, для дітей віком 6-14 років – у 25%.

«Судячи з усього з початку червня буде 35 грн. Поки на даний час діє старий тариф 22 грн», - пояснив начальник залізничної станції Житомир Іван Каленик.

Голова Житомирської ОДА назвав таку ціну акційною.

«Це промоакція. До червня місяця - 22 грн. Знижка діє зараз. Загальна потужність потягу - 808 місць, побачимо через деякий час. Тому що продаж квитків на сьогодні розпочалася лише позавчора. Це технічні причини, ви розумієте, перший запуск, але в той же час вже на сьогодні продано 82 квитки», - сказав Сергій Машковський. 

«Запуск цієї електрички став можливий завдяки тому, що депутати міської ради прийняли рішення про надання пільги «Укрзалізниці». Місто надало залізниці пільгу зі сплати податку на землю. Залізниця пішла назустріч і запустила цей електропоїзд. Найбільша надія у мене, що з часом людей з Києва до Житомира буде їхати більше, ніж з Житомира до Києва. Хотілося б», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин

У будні дні електричка Житомир-Київ курсуватиме за таким графіком:

з Житомира поїзд буде відправлятися о 5:45., прямуватиме без зупинок і прибуватиме у Київ о 8:19 год.

З Києва до Житомира електричка відправлятиметься о 18:16 год і о 20:55 год. Прибуватиме у Житомир.

У неділю електропоїзд відправлятиметься зі станції Житомир о 17:55 та прибуватиме у Київ о 20:42 год.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі