Влада

На полігоні під Житомиром військові з різних країн відмітили високий рівень підготовки українських бійців

27 May 2016, 17:38

На військовому полігоні під Житомиром сержантський склад Збройних Сил України проходить тактичну бойову та психологічну підготовку. Виконують практичні вправи - ті, які можуть знадобитися у реальних бойових діях в зоні АТО.

«Працюють в парах, в бойових двійках. Відпрацьовується тактика і їхня заміна у випадку якихось проблем. Ця вправа досить актуальна, особливо для молодих курсантів, тому що бої в основному проходять на вулицях, в місті», - розповідає сержант-інструктор вогневої підготовки 199 начального центру ВДВ Олександр Ярмошко.

В якості інструкторів виступають учасники АТО, які морально та фізично готують бійців до умов реальних бойових дій.

«Солдат має бути готовий до того завдання, яке перед ним стоїть. Сержантський склад, який зараз виступає інструкторами, які мають значний бойовий досвід, практичний, теоретичний, вони досвід передають», - каже начальник управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

Контролює підготовку бійців Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко. На думку президента, українська армія стає однією з найбільш боєздатних у світі.

«Ваш безцінний бойовий досвід, здобутий під час проведення АТО на сході України, став одним із вагомих чинників на шляху створення однієї з найбільш боєздатних армій. І це не лише наша думка, і не лише думка наших партнерів, а головне - нам віддає належне і наш супротивник. І я переконаний, що завдяки вашим зусиллям мир і спокій нашого народу, територіальна цілісність і суверенітет, буде завжди надійно захищений», - наголосив Петро Порошенко.

Високий рівень підготовки української армії відмітили і військові з-за кордону, які обмінюються на полігоні досвідом з українськими військовослужбовцями. Тарас Вінтоняк вже п'ять років служить у Збройних Силах Сполучених Штатів Америки і з цікавістю спостерігає за розвитком армії своєї Батьківщини.

«Українське військо цікаве тим, що воно зараз розвивається і люди, які там проходять службу, творять історію. Американська армія це, звичайно, одна з наймогутніших армій світу зі сталими традиціями, а Україні вона тільки будується і це, напевне, цікаво», - вважає Тарас Вінтоняк.

«Ви швидко прогресуєте. Але звісно ж, якщо порівнювати з іншими країнами, в кожного було те саме: люди, готовність, мотивація, ресурси та час. Щоб покращити рівень збройних сил, підвищити рівень можливостей потрібні роки, а не місяці. І я вірю, що щороку ми бачитимемо Україну більш сильною, більш готовою і нарешті абсолютно вільною з Донецьком та Луганськом», - каже генерал у відставці Збройних сил Республіки Польща Богуслав Пацек.

«І що більш за все подобається військовим, це медична підготовка, яку ми надаємо, бо вони повернутися з АТО і знають, що це рятує життя, тому ми стараємося. Вони дуже хороші військові. Ми просто вчимося в них і покращуємо там, де ми можемо», - додає учасник програми UNIFIER Деніел Паранту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі