Місто

Житомирський «Велодень-2016» відзначився рекордною кількістю учасників

29 May 2016, 14:43

«Велодень-2016» успішно відбувся у Житомирі 29 травня. Його учасниками стало близько тисячі житомирян, які колоною проїхалися вулицями міста. Учасники прикрашали свої велосипеди прапорцями та стрічками. Відповівши на запитання про правила дорожнього руху кожен велолюбитель міг отримати браслет і значок з символікою «Велодня».

Розважав учасників «Велодня» колектив з Харкова «HeartBeat Brass Band».

«Це 9 за рахунком «Велодень» в місті Житомирі, наступний буде ювілейний. Я думаю, що сьогодні було близько тисячі велосипедистів, ми не збудували в цьому році живий велосипед, адже в тій кількості людей, яка була сьогодні на цьому майданчику, всі навіть не могли поміститися, але це означає, що їм треба більше простору в місті. Велосипедист має бути повноцінним і повноправним учасником міського середовища. Разом ми - сила, я думаю, якби така сила виступала за зміни в будь-якому напрямку в житті міста, то зміни були б набагато швидші», – зазначив співорганізатор «Велодня» Микола Костриця.

Разом із тисячною велоспільнотою вулицями міста проїхав мер Сергій Сухомлин. Він також розповів, коли у Житомирі з’явиться велоінфораструктура.

«У нас є проект по будівництву велодоріжок, зміни транспортних маршрутів в місті Житомирі, по односторонньому руху, де передбачені вже доріжки, але в цьому році і в наступному ми не будемо цього робити. У нас буде проводитися дуже багато робіт по заміні мереж водоканалу і теплокомуненерго, треба спочатку зробити мережі, а потім вже перекладати асфальт, а не навпаки. Тому з цим проектом треба буде почекати. Але в цьому році у нас до осені буде побудована станція водних видів сорту на Корбутівці, і в цьому проекті ми вже передбачаємо будівництво велодоріжки десь протяжністю біля 7 км. Ми хочемо з'єднати Корбутівку, гідропарк з парком Гагаріна і ще кільце зробити біля вулиці Чуднівської, щоб замкнути коло для того, щоб наші спортсмени, діти, могли тренуватися і житомиряни могли користуватися цією велодоріжкою», – сказав Сергій Сухомлин.

Фоторепортаж з «Велодня» можна подивитися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі