Влада

Керівництво Житомирської області тепер в офіційних стосунках з «Укрпоштою»

31 May 2016, 13:38

30 травня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова облради Анжеліка Лабунська підписали Меморандум про співробітництво з Житомирською дирекцією УДППЗ «Укрпошта».

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Метою документу є забезпечити для населення області доступність до послуг поштового зв’язку, збереження існуючої мережі та забезпечення стабільної роботи об’єктів поштового зв’язку, покращення якості надання поштових послуг, прозорість та легкість в отриманні результату від організацій, що надають житлово-комунальні послуги, органів соціального захисту та органів державної фіскальної служби, ефективні механізми доставки документів з оформлення субсидій, податкових повідомлень-рішень, доступ до адміністративних та реєстраційних послуг.

Підписання Меморандуму є реалізацією реформи децентралізації влади в Україні, сприятиме розвитку пошти на Житомирщині та надасть змогу українцям зручно і прозоро отримувати поштові, адміністративні  та інші послуги», – йдеться в повідомленні.

Загалом на виконання рішень Уряду в 2015 році дирекцією в стислі терміни було доставлено «в руки» споживачів інформаційні матеріали з питань оформлення житлових субсидій, надання допомоги громадянам стосовно оформлення відповідних заяв та пересилання їх до органів соціального захисту. А незабаром в рамках пілотного проекту розпочне надавати послуги державної реєстрації бізнесу та майна.

«Така співпраця забезпечує зниження витрат з боку органів влади на утримання мережі державних реєстраторів, покращення обслуговування населення та наближення послуг до їх отримувачів. Завдяки розгалуженій мережі відділень Укрпошти фізичні та юридичні особи мають змогу отримувати адміністративні послуги за місцем проживання, заощаджуючи особистий час та транспортні витрати, а також сплачувати за такі послуг в населених пунктах, де відсутні фінансові установи», – повідомляють на сайті.

Довідка прес-служби ОДА:

Житомирська дирекція є філією Українського державного підприємства поштового зв’язку  «Укрпошта» і пропонує споживачам до 50 видів послуг.

Для забезпечення доступності до послуг поштового зв’язку всього населення області в дирекції функціонує 548 об'єкт поштового зв'язку, в тому числі 112 міських, 399 сільських та 37 пересувних відділень поштового зв'язку.. Тобто 80 % об’єктів поштового зв’язку області знаходяться в сільській місцевості, при цьому вони обслуговують лише 42 % населення області.

Середньооблікова чисельність штатних працівників в І кварталі поточного року становить 2829 од., з них 1426 – листоноші, 323– оператори поштового зв’язку, 91 – водії, 40 –  сортувальників.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2015 року Сергій Машковський підписав меморандуми з чотирма підприємствами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі