Суспільство

У Житомирській області селяни скаржаться на підприємця, який захопив землю і хоче будувати цех з каменеобробки

31 May 2016, 16:30

Таміла Шутько показує документи на свою землю, але тепер межі її ділянки не відповідають дійсності. За словами жінки, місцевий підприємець розширив свою земельну ділянку за рахунок її території.

«Ми вчора викликали землеміра, він приїхав робити все по координатах. Вони зробили так, що зараз по плану моя земля виходить до сусіда туди під ворота, і я спускаюся через дорогу до наступного сусіда. Мельник Микола Петрович. Знаєте, як він моїй дочці сказав? Зараз влади в нашій країні ніде немає. Владу роблять гроші», - розповідає Таміла Шутько.

Межі своєї ділянки підприємець вже почав огороджувати парканом. За ним він хоче збудувати цех з переробки каміння, - впевнені мешканці Вишполя.

«Він вже наробив справ у Кам’яному Броді, звідти люди його виганяють, там заведена кримінальна справа на нього і на його майно накладено арешт, тепер йому нікуди діватися, треба перевезти. От він сюди і перевозить його», - каже місцевий мешканець Олександр Барановський.

«Будуть тут каміння возити. Навіщо тут той асфальт, якщо зараз це каміння возити, і буде так само розбиватися і вся дорога, все те, що будувалося, буде руйнуватися», - обурюється Олена Стояк.

На підтримку мешканців Вишполя приїхали АТОшники з Житомира. Якщо тут дійсно збудують цех, сусідувати з ним доведеться їх побратиму - учаснику АТО.

«В мене криниця, картопелька, діти і ось ця радіація, вона не треба. Пилюка ця. Я не хочу, я хочу пожити довше», - каже Олександр Шутько.

«Ми бачимо, що тут проблема не в конкретного АТОшника, тут проблема в межах села. Виявляється, що тут має бути підприємство, яке вже самовільно захопило дорогу і людські землі, безчинство», - додає голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Сам підприємець на запрошення селян не приїхав. Не численні дзвінки теж не відповідає. Селищний голова каже: землю виділили, оскільки про плани на будівництво не знали.

«Людина прийшла з документами на власність цих приміщень. Яка в мене є підстава відмовити цій людині у наданні землі? З власницею розмовляв. Відповідь була однозначною, що в нас ніяких планів по виробництву немає», - пояснює голова Зороківської сільської ради Григорій Лисюк.

Не дочекавшись власника землі, селяни просять працівників зупинити роботи над встановленням паркану, самі ж беруться писати колективні заяви до владних органів.

«Земельна інспекція, санстанція, екологічна інспекція і ДАБІ. Звертаємося до цих інспекцій, відповідно буде звернення громадян до сесії сільської ради, на сесії приймемо рішення про невидачу йому будь-яких документів для проведення будівельних робіт», - розповідає Григорій Лисюк.

Якщо і це не допоможе – селяни готові перекривати дорогу.

Як повідомляв Житомир.info, 26-27 травня 2016 року підприємці-гранітники тричі перекривали трасу Київ-Чоп в Житомирській області через патент жителя Харкова на гранітні вироби.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі