Події

У госпіталі помер військовослужбовець з Житомирської області: батько стверджує, що через побиття у частині

1 June 2016, 13:28

У київському госпіталі 31 травня помер військовослужбовець з села Лопатичі Олевського району Житомирської області, який служив у військовій частині с. Семиполки Броварського району.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

«Щойно стало відомо, що в Головному військовому клінічному госпіталі м. Києва помер військовослужбовець з Олевського району (с. Лопатичі) Тимощук Ігор Петрович, який проходив службу в військовій частині с. Семиполки Броварського району. Рідні загиблого 32-річного хлопця стверджують, що Ігора жорстоко побили у військовій частині, внаслідок чого він помер. Проте у військовій частині, яка намагається сховати правду, стверджують, що хлопець "випадково" впав на умивальник. Щойно спілкувався з батьком загиблого... Мені повідомили, що Ігора і раніше били у військовій частині, навіть була відкрита кримінальна справа, але пізніше її "зам'яли"...», – написав Олександр Ніколайчук.

Батько військового Петро Тимощук розповів Житомир.info, що чоловік був призваний по 4-й хвилі мобілізації, неодноразово був в АТО. Також Ігор скаржився, що його б’ють у частині, і лежав у госпіталі через побиття.

«В нього був там конфлікт з ротним. Його там ізбивали, побили селезінку, ребра, но він не скаржився нікуди і мені нічого не говорив. Коли ще раз його побили, то в нього лопнула барабанна перетинка і він лежав у госпіталі. Потім його виписали 5 квітня і йому погрожували, що як тільки він попаде в частину, то його вб’ють. Це конкретно його слова. І він не поїхав, боявся і поїхав додому. Він не їхав у частину, 27 травня приїхали, я так розумію, з військової прокуратури Дарницького гарнізону з Києва, дільничний був, і забрали його в Київ. Він був на зв’язку, дзвонив і казав, що в Києві в прокуратурі, а потім його забрали в частину, і там десь його побили сильно, розбили голову, і він в комі вже 28-го був у госпіталі, вже при смерті, а помер вчора (31 травня - ред.). А вони вже там говорять, що це в нього епілепсія була, да він упав, і той раз була епілепсія, да він упав. Він не хворів епілепсією. Кажуть, що він алкоголь вживав. Я питав лікаря реанімації, чи є в нього ще якісь травми, крім на потилиці, від якої він помер, то він каже, що є під оком хороший синяк, на грудях гематома, можливо, і ще щось, нас до нього не пускали. Він був призваний по 4-й хвилі мобілізації. Він їздив і в Луганськ, і в Донецьк, і в Чонгарі був. Приїхав я подавати заяву в прокуратуру, а в мене її не хотіли приймати, як я вже сказав, щоб представились, то прийняли», – розповів Петро Тимощук.

У військовій частині, де служив Ігор Тимощук, інформацію про побиття спростовують і кажуть, що чоловік хворів епілепсією і вживав спиртні напої.

«Це інформація недостовірна. Помер він у військовому шпиталі, лікарі можуть сказати причину смерті військовослужбовця. В нього були напади – епілепсія, і направили в госпіталь для проходження лікування. Справа в тому, що його і притягували до відповідальності за вживання спиртних напоїв, на нього складені адміністративні протоколи про порушення. Він раніше лікувавсь в шпиталі, і з шпиталю до військової частини не повернувся, це дійсно так було. Його розшуком займалися правоохоронні органи. Прокуратура веде слідство по факту залишення місця служби, неповернення з шпиталю. Батько звичайно, він знав, що дитина вживає спиртні напої, що епілепсія, я думаю, що батько все це знав, чому ж він не вживав заходів, не лікував його? Перший напад в нього був у їдальні, всі бачили, як він впав, другий раз, коли він повторно впав, вже були вимушені його в екстреному варіанті вести у військовий шпиталь. Встановлюватимуть лікарі, в чому причина. Неприємно, що людина втратила життя. Він знаходився вдома, і його розшукували правоохоронні органи, і треба було батьку їх повідомити, і завезти в частину після лікування», – розповіли Житомир.info у військовій частині с. Семиполки Броварського району.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поховали військового, який помер під час служби в АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі