ДОПОМОГА

На Донбасі я не боявся йти під обстріли, а зараз боюсь, що не зберу грошей на операцію, - боєць із Житомирської області

1 June 2016, 18:08

Боєць 30-ї бригади Олег Федорчук посміхається, хоч кожен крок завдає йому нестерпного болю.

«Болить права нога, я думав, що я виходжуся, на жаль, ні. У мене ногу складає і навіть стати вертикально я не можу», - каже він.

Ліву ногу боєць втратив більше року тому, коли на Донеччині разом з побратимом підірвалися на міні. Праву ногу лікарі врятували – встановили титанову пластину, але ходити без милиць Олег не може – ступня не працює і нестерпно болить. Місяць тому він вже готувався їхати на реабілітацію в Чехію, благодійний фонд Братів Кузьміних збирав кошти, але поїздку відмінили.

«Чехи зібрали консиліум, подивилися, новий рентген зробили, нам сказали, що можемо зробити, але гарантії не дамо. Нас це не влаштувало. Якщо немає гарантії, ми відмовилися. Почали працювати з Ізраїлем. Цінник нам виставили $ 42 тис. Велика сума, але у Олега там важка ситуація з ногою. Нога всихає, стає все гірше і гірше. Часу тягнути немає у нас», - каже голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

За лікування Олега Федорчука готовий взятися хірург, який вже поставив на ноги житомирського десантника Валентина Ковальського. Із необхідних 42 тисяч доларів є лише 10 тисяч. Цю суму надсилали небайдужі люди з усієї України.

«Зараз у мене такий стан: заради чого я воював? Заради чого, для чого я воював? І коли дійсно люди допомагають, то я думаю, заради цих людей. Дякую їм», - каже Олег Федорчук.

«В принципі, це робота нашої держави, але конкретно Федорчук Олег не винен, що держава не надасть йому ту допомогу, яку потрібно надати в дану секунду. А ми, як тил, ми зобов'язані допомогти йому максимально, щоб хоча б другу ногу залишити», - говорить Сергій Кузьміних.

Нині Фонд братів Кузьміних припинив усі свої програми – займаються виключно збором коштів Олегу на операцію, щоб вже наступного тижня він вирушив в Ізраїль.

«Я надіюсь, що все добре буде. І водночас я боюся. Навіть там, на Донбасі, коли йшов в бій, під обстріли, вогневі зіткнення, я йшов, як то кажуть, в лапи ворога, я не боявся. А зараз такий підвішений стан, що от, не дай Бог, коштів не буде, то що я буду робити? Трішки душа тремтить, щоб все вдалося, щоб все добре було», - з оптимізмом говорить Олег.

Допомогти бійцеві може кожен.

Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671 отримувач - Кузьміних Сергій Володимирович

Тел.: 063 211-52-60

Реквізити для юросіб

БО "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД БРАТІВ КУЗЬМІНИХ"

Код ЄДРПОУ 40054313

р/р 26004300907684 в філії ЖОУ АТ "Ощадбанк"

МФО 311647.

Як повідомляв Житомир.info, Олегу Федорчуку необхідні кошти для операції в Ізраїлі: чеські медики відмовилися лікувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі