Влада

Житомирський губернатор доручив створити пожежні підрозділи у всіх об’єднаних громадах

2 June 2016, 10:24

1 червня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський на нараді з питань цивільного захисту у Новоборівській об’єднаній територіальній громаді доручив забезпечити утримання існуючих та створити нові підрозділи місцевої пожежної охорони в об’єднаних громадах.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Громадяни, відповідно до Конституції України, мають право на захист свого здоров’я від наслідків стихій, аварій, пожеж. Держава гарантує такий захист, а ми як представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування маємо його забезпечувати», - сказав Машковський.

За його словами, наявна кількість пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних підрозділів, які виконують функції гасіння пожеж, ліквідації та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій, на території Житомирської області не відповідає існуючим нормам, що регламентують радіус виїзду. На допомогу професійним рятувальникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій мають долучатися підрозділи місцевої пожежної охорони сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад.

«Усього в області створено 17 підрозділів місцевої пожежної охорони, з них на території об’єднаних територіальних громад – 4. Проводиться робота щодо створення по одному підрозділу місцевої пожежної охорони у Рейській сільській раді Бердичівського району, Потіївській (Радомишльський район) та Народицькій (Народицький район) територіальних громадах», - повідомляє прес-служба.

«Розпочата робота є дуже важливою, у першу чергу, для громадян, що проживають у сільській місцевості, на території об’єднаних територіальних громад. Тому першочерговим завданням для Вас, як для керівників ОТГ, є створення таких підрозділів на території усіх об’єднаних громад», – сказав Сергій Машковський.

В ЖОДА повідомляють, що на сьогодні в області утворено 10 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), 9 із яких вже мають затверджені власні бюджети та отримали державну підтримку на розвиток інфраструктури на загальну суму 54,5 млн грн. Частина коштів вже знаходиться на рахунках ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info,у 2015 році німецький експерт у Житомирі розповідав, що об’єднання громад допоможе Україні вийти на вищий рівень життя.

Підрозділ пожежної охорони Новоборівської ОТГ, за який Новоборівська селищна рада отримала перше місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування-2015»:

Фото ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі