Місто

Житомирський аеропорт можуть назвати на честь Корольова

13 June 2016, 16:10

 У майбутньому житомирське летовище може носити ім’я Сергія Корольова.

Про це повідомляє сайт Житомирської мерії

«Аеропорт у Житомирі – це додатковий інструмент для розвитку міста. Таку думку неодноразово висловлював міський голова Сергій Сухомлин. Мер пояснює: окрім зручності для туристів, наявність повітряного сполучення приваблюватиме інвесторів. Це дасть їм можливість витрачати менше часу на вирішення питань щодо бізнесу в українських містах і зокрема в Житомирі, а також задовольнить потребу необхідного транспортного сполучення для здійснення їх діяльності і транспортування продукції. Залучення інвестора – це надходження до бюджету, є гроші у бюджеті – розвивається інфраструктура міста.

Про інвестиції у авіасполучення Житомира з іншими українськими та закордонними містами, як напрямок розвитку обласного центру, говорить і комерційний директор аеропорту «Житомир» Тимофій Мазур. Він наводить у приклад досвід Херсонського аеропорту, який у 2006 році отримав статус міжнародного.

«Наприкінці 2014-го крупний турецький авіаперевізник «Turkish Airlines» почав здійснювати рейси зі Стамбула до Херсона. Місто стало п’ятим напрямком авіакомпанії після Києва, Львова, Одеси, Дніпропетровська. Рейси до Стамбула з’єднали Херсонську та інші області півдня України з усім світом. Внаслідок цього турецькі інвестори активно почали вкладати кошти у розвиток українського міста», - розповів Тимофій Мазур.

Як відомо, поруч з аеропортом у Житомирі планується будівництво індустріального парку. Наприкінці минулого року міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення технопарку по шосе Київському. Відповідна документація наразі готується. Наявність аеропорту у цьому випадку – це додаткова перевага для інвестора у прийнятті рішення розпочинати бізнес в Житомирі. Адже окрім внутрішніх і міжнародних пасажирських авіарейсів, там будуть здійснюватися і вантажні.

Взимку у аеропорту Житомир вже приземлилося 2 літака: Saab 340 та Airbus A320. Останній прибув для здійснення технічного обслуговування. Крім того, тут буде базуватися і головний офіс авіакомпанії «YANAIR», яка вкладає кошти у відродження житомирського аеропорту.

«Зараз триває процедура отримання статусу міжнародного аеропорту, щоб відкрити прикордонний та митний пункти. Це питання на контролі Кабінету Міністрів України», - нещодавно зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Нещодавно авіакомпанія  «YANAIR», яка зареєстрована та платить податки у Житомирі, а також сприяє відродженню аеропорту, запустила рейси з Одеси до Тбілісі та Батумі. Прибуток від здійснення цих авіаперевезень компанія далі вкладатиме у розвиток житомирського аеропорту. А після отримання ним статусу міжнародного, аналогічні рейси будуть здійснюватися з Житомира.

Станом на 09.06.2016 від діяльності авіакомпанії «YANAIR» та ДП «Аеропорт-Житомир» ТОВ «Акорд» бюджет міста за 2014-16 рр. отримав 4 млн 298 тис. грн. З них: 712,5 тис. грн – орендна плата за землю; 578, 7 тис. грн – збір за першу реєстрацію літаків, 306,8 тис. грн – надходження коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; 2 млн 700 тис. грн – податок на доходи фізичних осіб.

Днями представники аеропорту повідомили приємну звістку. В майбутньому летовище може носити ім’я нашого видатного земляка – Сергія Корольова. Письмову згоду, на використання імені відомого на весь світ авіаконструктора, керівництво аеропорту нещодавно отримало від доньки Сергія Павловича – Наталії», – пише прес-служба міської ради.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року в оновленому аеропорту приземлився другий літак Airbus A320.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня 2016 року в аеропорті «Житомир-Смоківка» приземлився перший літак Saab 340.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі