Суспільство

У музеї фарфору є сервізи, вази і рибки, знайомі майже кожному житомирянину

16 June 2016, 16:58

Вази, літрові та мініатюрні чашки, сервізи, яким понад 80 років, можуть побачити жителі Житомирської області у музеї фарфору та порцеляни у Баранівці.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Історія міста Баранівка, районного центу на Житомирщині, тісно пов’язана з історією місцевого фарфорового заводу. Тому візитівка Баранівки – це музей фарфору та порцеляни. Колись слава баранівського фарфору лунала далеко за межами Житомирщини і навіть України. Мало хто знає, але історія місцевого фарфорового заводу «Баранівський фарфор» нараховує більше ніж 200 років. Завод займався виробництвом фарфору та порцелянового посуду аж з 1802 року. Традиційно основною продукцією фарфорового заводу були столові, чайні та кавові сервізи з фарфору. Але вироблялись і інші цікаві порцелянові вироби», – йдеться в повідомленні.

В коментарі Житомир.info завідуюча відділом сектору фарфору історико-краєзнавчого музею Тамара Родигіна розповіла, що в музеї є до 8 тисяч експонатів. Найстаріша тарілка – 1805 року.

«У нас пока безкоштовний вхід. Музей працює з 08.00, і до 16.00 краще приїжджати. Музей працює давно. Я працюю тут 5 років, і він постійно відкритий. В музеї до 8 тисяч експонатів. Є навіть тарілка, датована 1805 роком, але старого фарфору, дорогоцінного в нас мало», – зазначила  Тамара Родигіна.

Адреса музею: Баранівський р-н, м. Баранівка, вул. Соборна, 50.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році Баранівський фарфоровий завод з 200-річною історією визнали банкрутом.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі