Події

Обвинувачені у сепаратизмі Василець і Тімонін залишаться за ґратами до 15 серпня, – рішення Корольовського суду Житомира

17 June 2016, 16:30

Корольовський районний суд Житомира 17 червня розглянув справу Дмитра Васильця та Євгена Тімоніна, яких звинувачують у сприянні сепаратистському телеканалу «Новороссия ТВ» для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої «ДНР». Рідні та захисники підозрюваних, які приїхали на судове засідання, підтвердили, що у червні-липні 2014 року Василець і Тімонін їздили на підконтрольну «ДНР» територію у м. Донецьк, але заперечують, що там вони займалися сепаратизмом і допомагали терористичній організації.

Підсудний Дмитро Василець вважає свою праву помстою за його правозахисницьку діяльність.

«В першу чергу це те, що ми виступили проти центральних ЗМІ та хотіли притягнути до відповідальності тих журналістів, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу, брехали, маніпулювали громадською думкою і т.д. Це найголовніша причина, чому я тут, а жодним чином не сприяння терористам та інша нісенітниця. Тому я дуже хочу, щоб суд дійсно протягом мінімальної кількості часу зрозумів, що доказів дійсно немає і скоріше випустив мене звідси, щоб я і далі продовжив займатися своєю правозахисною діяльністю і далі притягував до відповідальності тих, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу та розпалює війну», – сказав він.

На суд прийшли як друзі і родичі підсудних, як і громадські активісти, які збираються контролювати розгляд справи. У перервах, вони пояснювали один одному свою позицію і сперечалися.

«Після загибелі тисячі наших хлопців будь-яка тема, пов'язана з сепаратизмом, або з тероризмом, навіть якщо це журналісти, вона для нас чуттєва, ми будемо тримати на контролі і ми будемо робити все зі свого боку, не порушуючи закон, щоб були правосудні рішення і щоб злочинці все ж були під вартою», – сказав активіст ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

У суді адвокат попросив змінити підсудним міру запобіжного заходу на будь-яку, не пов’язану з триманням під вартою, а прокурор попросила продовжили термін тримання під вартою на 60 діб.

Зрештою судді вирішили направити справу до Апеляційного суду Житомирської області, аби визначити, де має розглядатися справа, адже злочин був скроєний на території Донеччини, а один із підсудних на той час мешкав у Бердичеві. Строк тримання під вартою суд продовжив до 15 серпня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі